Witam jak w temacie potrzebuje 4-kanalowy wzmacniacz i do tego jakis glosniczek 250 mm mam dosyc mocny przod ale brakuje czegos w bagazniku i sam nie wiem jaki zestaw by byl fajny teraz smiga na focalu i jbl gto 2000 czas to wymienic tzn wzmak bo glosniki zostaja moge wydac na to jakies 600 zl czekam na wasze propozycje rozwiazania tego problemu glosniczek pojdzie pod jakas prosta zbudowe
z gory dzieki
Marka: HONDA
Model: CIVIC COUPE
Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 9 Luty 2009, 16:29
Rozumiem że przednie głośniki są Focala tak ??
Napisz może jeszcze jaki to model, czy mogą być używki i najważniejsza sprawa czy chcesz mieć szybki glosnik dobry jakościowo ale cichy czy może być wolniejszy ale za to w Bass reflexie i dużo głośniejszy. Napisz również jaki gatunek najcześciej słuchasz ?
Marka: Honda
Model: Civic/Accord Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice/Corby
Wysłany: 9 Luty 2009, 22:40
wiec tak glosniki z przodu zostaja sa to Focal 165A1 a do tylu najlepiej cos do zamknietej obudowy glosnik 200mm max 250mm i wzmacniacz 4 kanaly zeby napiedzil i przod i tyl
chcialbym zeby te nowe zabawki ladnie podbily brzmienie tego co juz jest czyli focale nie zalezy mi na fest glosnym "dudnieniu" raczej cos wysrodkowane Sardyn cos mniejszego i spokojniejszego od tego co bylo pamietasz ten JBL w skrzyni na pol bagaznika zabudowa ma byc na podlodze bagaznika tak zeby glosnik chowal sie w miejscu kola zapasowego
Model: CRX del Sol Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 10 Luty 2009, 00:16
Klos zadzwoń do mnie jutro i podejdź do mnie obsłuchać solkę, jeśli Ci się spodoba a po tym co piszesz myślę że o takie dokładnie granie Ci chodzi, to będziesz miał gotowy setup do civica ;)
Marka: FSO Polonez
Model: Caro Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 10 Luty 2009, 09:44
klos, moim zdaniem czterokanałówka nie jest dobrym rozwiązaniem. mostkowanie kanałów nie jest wcale takie dobre, może nie odczujesz tego na niskich tonach, ale na focalach na pewno. moim zdaniem lepiej jest mieć wzmacniacz albo o konfiguracji 3+1 albo 4+1, albo 2 wzmacniacze 2 i 1 kanałowy
Wysłany: 10 Luty 2009, 12:16
Seba mam 4y kanały, 2 przód i sub na mostku i nie jest źle. Wiadomo że lepiej byłoby mieć do suba osobny wzmak ale wtedy tak naprawdę trzeba 2 dobre wzmaki a tutaj masz ograniczony budżet...
Tym bardziej że Klos w civie nie musi mieć 30cm suba, Ciapol miał 20stkę chyba w skrzyni wentylowanej i darło niemożliwie choć opóźnienia dało się wyslyszeć. Myślę że dobry jakościowo wzmak 4kanałowy i dobrze zabudowzna 25tka w zamkniętej skrzyni zrobią wystarczające granie.
Marka: FSO Polonez
Model: Caro Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 10 Luty 2009, 15:46
ja jednak był szukał 20-stki i dobrego czterokanałowca, skoro tylko takie jest wyjście. hałasu moga narobić dobre 16-stki w drzwiach pod dobrym wzmacniaczem i z odpowiednim wygłuszeniem drzwi :D
Wysłany: 10 Luty 2009, 16:43
No Seba dokładnie to napisałem, dobry 4kanałowiec i z focalami do kompletu 20 albo 25 do bagażnika zamkniętej skrzyni.
16cm w drzwiach narobią hałasu ale nie ma się co łudzić że zejdą tak nisko jak sub. Przód ma grać i bić w klatę kickiem :D a dunieniem i masażami niech zajmuje się sub :D
Model: Civic/Accord Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice/Corby
Wysłany: 10 Luty 2009, 17:13
tak wlasnie panowie doszliscie do sedna :) teraz tylko czekamy na opinie eksperta w kwesti CA Sardyn jak Ty bys to widzial ?! co wpakowac za tylna kanape zeby bylo dobrze :)
moga byc uzywki jezeli beda dobrze sie sprawowac
[ Dodano: 10 Luty 2009, 17:35 ]
znalazlem cos fajnego moim zdaniem tylko nie wiem czy moje zdanie potwierdza sie z rzeczywistoscia
INFINITY 10" KAPPA 102.7w 1400W
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum