Strona główna | Forum | Klubowicze | Nasze auta | Osiągnięcia | Zloty | Galeria

Użytkownicy | Szukaj | Pomoc | Rejestracja | Zaloguj | Statystyki

Poprzedni temat :: Następny temat
problem z glosnikiem
Autor Wiadomość
klos

Miasto: Świętochłowice/Corby
Wysłany: 14 Luty 2009, 13:41   problem z glosnikiem

mam problem jeden z glosnikow ktore byly w drzwiach nie dziala :( wyciagnalem je dzisiaj i co sie okazalao oba byly wilgotne jeden dziala jak zawsze a drugi nic membrama w ogole sie nie rusza jak w jednym delikatnie dotkne membrame to zchodzi w dol a w drugim nic ani drgnie pod membrama jest takie cos zolte pofalowane i to rusza sie tylko po bokach kolo obudowy a w srodku jakby przyklejone jest jeszcze nizej taki papierek jakby oslonka na zwojach ktora tez sie nie rusza w tym drugim wszystko to pod naciskiem przesuwa sie w dol wiec tak chyba powinno byc tak to wyglada z tego co dojrzalem ze chyba przykleil sie ten papierek ktory oslania te miedziane zwoje i to chyba wszystko blokuje ale nie jestem pewien bo nie znam sie na tym :(
piszcie czy da sie to jakos naprawic na gwarancje nie za bardzo moge oddac bo paragon mi sie gdzies zapodzial
martwi mnie to okrutnie mam tylko nadzeje ze nic sie nie spalilo i ze jeszcze pograja
glosniki mam w domu wiec jakby jakis fachura chcial obejrzec to udostepnie bardzo chetnie
glosciki to FOCAL 165 A1

Google 

Marka: Honda
Model: Civic/Accord
Wysłany:    Reklama Google

sol 
Administrator
Capo di tutti capi

Model: CRX del Sol
Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 14 Luty 2009, 13:54   

słuchaj teraz tak pomyślałem czy nie zrobiło się tak że dostała się tam woda i ... zamarzła :/

hmm

klos 

Wysłany: 14 Luty 2009, 14:08   

to juz by dawno odmarzla glosniki sa juz jakies 5 godzin w domu i dalej nic
:cry:

sardyn 
sound majster ;)

Marka: HONDA
Model: CIVIC COUPE
Wysłany: 14 Luty 2009, 15:37   

a czy sluchaleś głośno albo slyszałeś jakieś pykniecię w tym głośniku nim przestał grać ??

Ja miałem idealnie tak samo kiedy wyleciał mi kabel glośnikowy i dotknął masy wtedy było takie dup i głośnik przestał grać. Okazało się że dostał takie wychylenie że cewka wyskoczyła z szczeliny w magnesie i nie wskoczyła spowrotem.

klos 

Wysłany: 14 Luty 2009, 16:03   

wczoraj jak jechalem to wydawalo mi sie ze prawa strona gra ciszej nie sluchalem fest glosno bo cos mi nie pasowalo a pozniej wieczorem jak jechalem to juz w ogole nie gral tzn gral ale memmbrama nie ruszala sie wcale tylko bylo slychac same wysokie dzwieki ogladalem jeszcze raz ten glosnik i okazalo sie ze to co jest na srodku taki srebrny dzundzelek da sie odkrecic jest na srobce odkrecilem go i co sie okazalo z jednej strony cale to tworzywo sie rusza ale w jednym miejscu jest jakby przyklejone dotykalem tego ale sie nie rusza i nie chce sie odkleic wiec cos tam musialo sie stac kable nie byly odlaczone i twardzo sie trzymaly i nie bylo zadnego walniecia
kiedys raz jak bylo fest zomno to tez byla podobna sytuacja ale jak w samochodzie sie nagrzalo to wszystko wrocilo do normy i gralo jak powinno
Sardyn musiabys zobaczyc ten glosnik to wtedy moze bys cos poradzil

Seba OBR 
OBRSO

Marka: FSO Polonez
Model: Caro
Wysłany: 14 Luty 2009, 16:13   

miałem kiedyś coś podobnego. kupiłem aktywnego suba z jbl'a i po założeniu od razu dawałem mu do pieca. nie miał ze mną lekko, zimą sub grał coraz ciszej więc coraz więcej dokładałem mu basu na pilocie. w końcu głośnik przestał grać i w serwisie powiedzieli mi że zerwało się zawieszenie głośnika. zmienili go na nowy bo nie było to naprawialne

http://obrgarages.pl/html

klos 

Wysłany: 19 Luty 2009, 18:51   

no i po problemie dzieki firmie "TON-CAR" z Chorzowa udalo sie wymienic glosnik u dystrybutora na nowy wiec jestem bardzo zadowolony koszy uslugi 100 zl :)

sol 
Administrator
Capo di tutti capi

Model: CRX del Sol
Wysłany: 20 Luty 2009, 12:43   

no to fajnie ze sie udalo naprawdić :)

PS kurde to pierwsza pozytywna opinia o firmie TonCar jaką usłyszałem ;)

broc 

Marka: BMW
Model: E39 530d
Wysłany: 20 Luty 2009, 13:45   

zawsze musi byc ten pierwszy raz :P:P
Identyfikator Tlen

Odpowiedz do tematu