Wysłany: 13 Grudzień 2008, 11:31 problem z punto I 1,2 60KM "gaz"
witam problem polega na tym ze auto od samosci gasnie
jade na gazie i nagle spadnie z obrotów i gasnie po chwili odpale auto i jade dalej
na bezynie jest to samo.
swiece i kable zaplonowe mam nowe. moze to byc wina cewki ?
z gory dziekuje za info
Marka: BMW
Model: E39 530d Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 13 Grudzień 2008, 13:24
wygląda na cewke ... tez mi kiedyś mi w punto padło był podobny obiaw, co do zapalania to czesto sie tam psuje pompa paliwowa trzeba długo krecić, schodziło paliwo i nie było dość mocnego tego pierwszego wtrysku przed zapaleniem, urok fiata ...
koles z którym pracuje, włąsciwie on pracuje w ochronie ma podobny problem z tipo. ostatnio pchal 500m bo sie rozkraczyl na srodku krajowej jedynki. On przypuszcza ze to kwestia paliwa bo po drodze ma takie krzaczki jak statoil, auchan, tesco i tam tankuje... jak mu powiedzialem ze moze cewka to mi powiedzial ze dopiero co wymieniał. Wiec moze to poprostu UROK FIATA.
czerwony_spioch, ja tankuje na shellu najprawdopodobniej gaz do regulicjii i wymiana filtra w gazie bo teraz caly czas jezdze na benzynie i niemam zadnych problemow
[ Dodano: 14 Styczeń 2009, 15:20 ]
i po klopocie wymienilem reduktor na nowy i niemam juz tego problemu
wczoraj bylem u gazownika gaz wyregulowac
podlaczyl mnie pod komputer i okazalo sie ze w reduktorze jest nierowne cisnienie
i dlatego auto mi gaslo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum