Wysłany: 7 Listopad 2011, 20:11 Problem z centralnym zamkiem
Panowie potrzebowałbym jakiegoś magika od elektryki.
Podejrzewam że problem leży od strony elektryki, ponieważ gdy otwieram auto z pilota to otwierają mi się tylko i wyłącznie drzwi kierowcy. Gdy przekręce kluczykiem w drzwiach również tylko drzwi kierowcy mi się otworzą. Natomiast gdy wszystkie drzwi są otwarte i zamykam z pilota to wszystko mi się zamknie. Problem tylko przy otwieraniu jest? Jakieś pomysły/ patenty? Lub gdzie najlepiej podjechać?
Marka: Honda Pomógł: 2 razy Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 7 Listopad 2011, 20:49
jest przy tym troche zabawy. Po 1 trzeba z lokalizowac centralke oraz sprawdzic kable wchodzace do dzwi(czyli kostkę). jeśli centralny jest seryjny to pol biedy poniewaz oznaczenie kabli bedzie szło sprawdzic w manualu. jesli nie to bedzie szukanie i mierzenie czy wszystko jest w porządku. wychodzi na to ze kabel ktory idzie z dzwi do centralkijest jebniety. chodz wyjdzie w praniu
Marka: Honda Pomógł: 2 razy Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 7 Listopad 2011, 21:54
jak załatwisz manuala i ciepły garaz to ci sprawdze za piwo ale obawiam sie ze nie masz jak wiec pozostaje albo czekac do wiosny albo... kiedys na raclawiskiej w chorzowie byl taki magik jednak nie wiem czy nadal istnieje, jakie ma ceny itd.
Wiele osob go chwalilo jednak takie rzeczy robie samemu wiec nie wypowiem sie na jego temat
Marka: FSO Polonez
Model: Caro Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 7 Listopad 2011, 22:29
problem będzie w siłowniku matce. może być że kabel odpowiadający za otwieranie będzie wypięty/zaśniedziały itp. ogólnie prosta robota jak ma się trochę pojęcia o elektryce i posiada się umiejętności ściągania tapicerki z drzwi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum