Od kilku dni mam taki mały problem. Po włączeniu alarmu sam się on wzbudza raz po 10 min raz po 20 min. Wyje przez ok 30 sek po czym przestaje i jest spokój. Po otwarciu auta i ponownym zamknięciu wszystko się powtarza, chodź nie zawsze......
Czy ktoś wie co może być przyczyna takich zachowań ??
Słyszałem już klika opinii :
1. uszkodzony czujnik pod maska ( podobną często podają ) - czujnik wypiąłem i nic to nie dało
2. słaby akumulator
3, uszkodzenie czujnika ruchu bądź centralki do której się podpina czujnik
4. ostatnie i najgorsze uszkodzenie głównej centralki
centralka to raczej najmniejszy %...
u mnie 2 razy padł pkt. 1 raz 3, a najwięcej jaj mi przysporzył styk w drzwiach.
Okazało się, że zaśniedział styk i często po zamknięciu drzwi nie stykał dokładnie.
Ojciec, a zobocz pilot czy guziki mosz ok moze na tym guziku co zalanczasz syrene ta blaszka ci poszla. jak rozbieresz pilot otworzysz ten guzik tam wrodku jest tako blaszka mozesz miec ja peknieto.
jo tak miol z otwieraniem co jakis czas sie otwierol i zamykol i okazalo sie ze powodem byl pilot.
Ojciec
Marka: Seat
Model: Leon 1P
Miasto: Świerklaniec
Wysłany: 5 Grudzień 2007, 18:18
Pilot to to nie będzie bo zazwyczaj auto mam daleko od kluczyków....... tak że nawet jeśli by guzik nie kontaktował czy sam się wciskał nie spowodowało by to otwarcia auta.
Wczoraj wieczorem zakleiłem czujniku ruchu skoczem i dziś wszystko było ok...... tak że pojeżdżę tak jeszcze z 1-2 dni i zobaczę co i jak. Później odkleję taśmę z czujników i zobaczę czy się znowu alarm wzbudzi..... jeśli tak no to znam usterkę, jedne z czujników bądź centralka ale to mało ważne bo i tak wymienia się całość
mutombo
Marka: Fiat
Model: Grande Punto
Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 6 Grudzień 2007, 19:45
Ja miałem taki problem w polo, jak miałem akumulator walnięty
Marka: Toyota
Model: Corolla E12
Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 7 Grudzień 2007, 03:43
Ja też mam taki sam problem z Toyotą po wyciągnieciu kluczyka ze stacyjki włącza mi się alarm,i najprawdopodobnie mam walnięty akuś bo zapala mi dopiero za drugim razem a kontrolki mi się tracą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum