Stałem się posiadaczem Civic'a VI gen i nie otwiera się w nim lewa szyba elektryczna...
Dodatkowo będe zmieniał kierownicę "sportową" na seryjną z airbagiem i nie wiem jak podpiąć taśmę i tak dalej. Wolałbym żeby ktoś to zrobił pewnie.
Czy można liczyć na czyjąś pomoc w tych kwestiach bo ja z elektryki jestem zielony...
Co do szyby, prosta sprawa, żeby sprawdzić.
Zdejmij boczek i do wtyczki silnika szyb podłącz bezpośrednio +/- z akusia.
Jeżeli będą 2 wtyki podłączenie nie ma znaczenia, zamieniając + z - będziesz otwierał albo zamykał.
Tak wyeliminujesz przerwę między przełącznikiem a silnikiem szyb lub spalony silnik.
Co do kierownicy, wymieniałem ale bez poduchy, więc ty nie wiem jak to wygląda.
Marka: BMW
Model: E39 530d Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 16 Lipiec 2009, 08:18
powiem ci ze z kierą nie będziesz mieć problemu o ile są tak jeszcze fabryczne kostki/a pod klakson i AIR z tego co pamietam u siebie to do naby z kierownicy sportowej przykręcało się zwijacz tak ze on juz tam powinien być
Przed odkręceniem kiera prosto co do plusa z akumulatora to nie trzeba ale na wszelki wypadek (dobrze napisane na ..wszelki wypadek.. ) mozesz odłączyć plus
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum