Strona główna | Forum | Klubowicze | Nasze auta | Osiągnięcia | Zloty | Galeria

Użytkownicy | Szukaj | Pomoc | Rejestracja | Zaloguj | Statystyki

Poprzedni temat :: Następny temat
CB Radio
Autor Wiadomość
Skoti
Ultime

Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 10 Styczeń 2009, 10:59   CB Radio

Posiadam radio Uniden pro 520 oraz antene Lemm AT-1700 Radio i antena były kupowane osobno. Znajomy mówi że antene trzeba dostroić do radia. Jest to prawda? W temacie CB jestem zielony
Identyfikator Tlen

Google 

Marka: Honda
Wysłany:    Reklama Google

czerwony_spioch
[Usunięty]

Wysłany: 10 Styczeń 2009, 11:14   

no ja własnie sie zastanawiam co wybrac za cb

uniden 520 czy alana 102?

no tak dostrajanie czyli SWR msi byc podajrze 1.3 na kanale 19 albo 20(bo wydaje mi sie ze to mialo byc w połowie czestotliwosci) o ile dobrze pamietam, i dobrze to rozumiem, jest to uzaleznione od kilku kwesti. Samego dostrojenia i połozenia antenty na dachu w twoim przypadku chyba antena nie bedzie zbyt ruchoma;) wiec kwestia dostrojenia radia.

ale niech specjalisci sie wypowiedza.

tez pytanie czy jest ci to potrzebne?

Skoti 
Ultime

Wysłany: 10 Styczeń 2009, 11:23   

Unidena 520 dużo ludzi kupuje pomimo że nie ma homologacji od 2 lat. Jest to chwalone radio.
Identyfikator Tlen

czerwony_spioch
[Usunięty]

Wysłany: 10 Styczeń 2009, 11:38   

tak ale 102 tez zdaniem grona ludzi wybija sie wsród midlanda, kiedys znajomy wszczepił we mnie tego midlanda i trudno mi sie od midlanda odczepic. szczegolnie jezeli

Alan 102+AS100 - 350zł u mnie w sklepie

a uniden 520xl +AS100 = 350zł allegro z przesyłka

tyle sie naczytałem o obu ze mi łeb peka

Skoti 
Ultime

Wysłany: 10 Styczeń 2009, 12:29   

Przeszukałem fora i dużo ludzi narzeka na antena na magnesie i polecają przykręcane.
Identyfikator Tlen

czerwony_spioch
[Usunięty]

Wysłany: 10 Styczeń 2009, 12:38   

wiem ze magnez sprowadza dodatkowe zakłócenia ale niechcialbym nic na stałe z uwagi na to ze zalezy mi zeby antena była całkowicie chowana, gdyz cb mysle ze nie bede wyjmował z auta dlatego tez setka 100cm lekko wchodzi do bagaznika. a cb wmontuje w ukryte miejsce myslałem o podłokietniku. gdyz tam idealnie wchodzi cb. typu 102 czy 520

[ Dodano: 10 Styczeń 2009, 16:22 ]
skusiłem sie na 520 własnie odebrałem - Skoti jak radzisz ustawic pokretła? nie powiem ze nie podgrzałem sie twoim zadowoleniem z 520

http://www.hokelcfrk4of.a.../uniden-520.pdf

Skoti 
Ultime

Wysłany: 10 Styczeń 2009, 21:59   

Duzo ludzi kupuje 520. Ja dopiero co antene odebralem. żeby nie było nie napisałem że jestem zadowolony z tego radia tylko że wiele osób je chwali i po za tym że nie ma homologacji to złego słowa nie przeczytałem na jego temat
Identyfikator Tlen

czerwony_spioch
[Usunięty]

Wysłany: 10 Styczeń 2009, 22:20   

dobra dobra.... ja powiem tak.... podlączyłem sprawdzilem działa, choc troche duzo szumów a moze cos zle ustawiłem specjalnie jutro do pracy z nim pojade i bede marudził na dtsce.

zapoznałem sie z watkami na cb-radio.pl faktycznie jednych slychac lepiej jednych gorzej. pytanie czy to kwestia ich sprzetu czy mojego moze dla sprawdzenia sie zgadamy jak podłaczysz. z tego co zagłebiłem sie w temat. i co wyczytalem na cb-radio.pl to jezeli antena jest nowa to nie ma co regulowac raczej anteny no chyba ze pochodzenie jej jest neiwiadome a długosc czy tez wyglad bata pozostawia wiele do zyczenia.

Skoti 
Ultime

Wysłany: 12 Styczeń 2009, 20:17   

U mnie wszystko ok. jednych słychać lepiej 2 gorzej zależy jak daleko są od ciebie. środkowym pokrętłem regulujesz szumy. Im bardziej dokręcasz to radio przycisza szumy i osoby o słabym zasięgu nie będą słyszane.
Identyfikator Tlen

Odpowiedz do tematu