MODEL: 92 Nissan Sunny/Pulsar GTiR UK Spec
SILNIK: SR20DET, stage 3 turbo Garret GT3071, HKS actuator, apex plugs, hks ssqv dump valve, wałki HKS stage 3, silnik podobno zakuty ale co tam siedzi to nie wiem
UKLAD DOLOTOWY: Apexi induction kit with relocator, Z32 Air flow meter, intercooler przeniesiony na przód
UKLAD WYDECHOWY: Custom 4 branch manifold, custom turbo eiblow and downpipe, 3" mongoose exhoust (brak katów i tłimików)
ELEKTRONIKA: Blitz boost Controler, Blitz Turbo Timer, Apexi Ignition Timing Controler, Apexi Super Air Flow ASAF II, boost, oil pressure, oil temp gauges
UKLAD NAPĘDOWY: exedy racing clutch stage 1
ZAWIESZENIE: gwint K-sport
UKLAD HAMULCOWY: seria prawie :P
KOŁA: 17" Speedlines Corse, Toyo Proxes T1R
BODY-KIT: seria w sumie, klapa i spojler z wersji JDM
ŚRODEK: fotele Recaro z DC2
INNE: clifford g4 alarm, jakieś tam audio JVC :D
MOC: 220bhp seria, teraz podobno 363bhp LOL
Status: się modzi :D
Auto jak narazie jest testowane i jak się to będzie nadawać to je zostawię na dłużej. Troszkę rdza go zjada w kilku miejscach i stan lakieru fatalny. Dzisiaj odnawiałem kolor ile się dało i przekładałem rupiecie z Hondy jakie mi zostały i car audio z micry LOL. Ogólnie powiem że lata to nieziemsko i do 200km/h przyspiesza naprawdę w moment. Honda z B16 przy tym to jak micra przy B16. Jak będzi eokazja nakręcę jakieś filmiki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum