Wysłany: 28 Luty 2010, 01:06 Screatch - Civic By CarDesign
MODEL: 1993 , hatchback , 3D LSI
SILNIK: D15B2
PLAN 2009 : - swap na D16z9 – zrobione
PLAN 2010 : - Clean look - zrobione
UKŁAD DOLOTOWY: seria
PLAN 2009 : - Dolot + stożek – zrobione
PLAN 2010: – Parówa z carbonu + stożek - zrobione
UKŁAD WYDECHOWY: seria
PLAN 2009: - Kolektor 4-2-1 , Końcówki Buzzer x 2 szt , brak kata – zrobione
PLAN 2010: – Wymiana tłumika na ala mugen – zrobione
ELEKTRONIKA i ELEKTRYKA:
- Elektryczne szyby
- Elektryczne lusterka
- szyberdach
- Regulacja świateł
- centralny zamek
PLAN:
- Angels Eyes+ Xenony 6000K
- Tylnie lampy seria ( chwilowo)
UKŁAD NAPĘDOWY: seria
ZAWIESZENIE: seria
PLAN 2009:
-spręzyny z regulacja wyskosci 1-10 cm Coil Overs Springs (chwilowo)
-felgi Nippon 17x7.0
PLAN 2010: - zrobione
- wymiana amorow na FK automotive
- Felgi 17 zamieniono na Dragwheels model DR-20 15/7j/ET 10 + oponki Nankang R15/165/50
UKŁAD HAMULCOWY: seria
BODY-KIT: Seria
PLAN 2009:
-Kpl ospojlerowanie
-Lusterka Z3
- zderzak przedni przerobiony wg własnego pomysłu + dokładka spoon
- zderzak tylni + dokładka
- progi zintegrowane z nadwoziem z Civica VI gen.
ŚRODEK: Zadbany
PLAN 2009: Zrobione
-Wnętrze w nowej wersji Full skóra
-dywaniki czerwone by Screatch
-zegary indiglo + alu ramki
-szczotkowana gałka zmiany drążka biegów
-kierownica R1 Sport
-zmiana podświetlenie zegarka
- Dywan w skore
- Elementy plastikowe pokryc metodą hydrografiki w carbonie.
- Przebudowa panelu przedniego(montaz 7 LCD)
- Usunięcie wszystkich zbędnych guzików
CAR-AUDIO: ---------
PLAN: Zrobione
- Radio JVC AVX2
- US.AMPS 1600.4
- Dragster 1402
- Focale A1 165 mm
- Infinity kappa perfect
Efekt zakończenia prac na sezon 2009 stał sie bazą projektu 2010
W związku z licznymi wpadkami jakie wyszły po ukończeniu prac latem 2009r miałem mieszane uczucia byłem tak wściekły ze miałem ochotę pozbyć się samochodu na zawsze.
Lecz wrzuciłem na luz odpocząłem od tego wszystkiego spory kawał czasu i wziołem sie do roboty :grinn: zaczeło sie wszytko od wizualizacji projektu z zew.
kilka propozycji jakie chodziły po główce:
Aby to wszytko miało ręce i nogi zaczęły się poszukiwania lakieru wymogi - przede wszystkim żadnego szaleństwa po poprzednich wpadkach.Wybór padł na kolor z palety Forda Ka - blush
nadeszły nowe gadżety
Nowe Felgi Dragwheels DR-20 15/7j ET 10 + oponki 165/50
Nowy felunek juz na papuciach Mróz na zew. - 17 a ja mierze nowe felgi Wyciągnięte przednie błotniki Ups ale nisko Przyszedł zderzak i można było wszytko przymierzyć Paczuszka części po wizycie w hydrografice Czas zabrać sie za to coś co niby jest silnikiem W miedzy czasie doszedł cooling plate ala pasword z węgla Ale tu kabelków - przedłużamy Nowy design silnika- w trakcie prac Wizyta u tapicera - dywan w trakcie szycia Doszły lifty do przedniej maski Przedni zderzak w trakcie przeróbek Wygładzamy co sie tylko da Oploty juz w domku Komora już w bazie A tu już gotowa Płyty na zabudowe Już po pierwszych mękach Przeróbka przedniego panelu
Nowy drugi dom screatch-a
udane zakupy Wczoraj grzebane - dziś idzie w lakier Miła niespodzianka z firmy Motodesign Civic po przejściach - ahh Cóz po lekkich opóźnieniach aby przenieść furkę do nowego domu trzeba było włożyć serducho Screatch i Damian w akcji pod kryptonimem " wykończmy dziwkę " Tyłek gotowy do podkładu. Matujemy A tu pracujemy Zakup dodatkowego oświetlenia
Później prace przeniosły sie do lakierni u screatch-a hehe
wiercenie kołków w suficie aby zawiesić części i jazda .
we własnej osobie hehe - ale ja brzydki Nie ma jak to wziąść sprawy w swoje rece Reszta prac w super lakierni u screatch-a
Godzina zero wybiła - kilka garaży dalej (warsztat mechaniki ziomków) sobota końcówka szlifowania i oklejanie :) lakierowanie przełożone na niedziele :).
I co! dziś 9 rano ja i lakiernik meldujemy się na miejscu i zaczynamy, od razu wpadka kompresor siadł podczas malowania bazy uuuuu. Kilka godzin przerwy za nim w niedziele załatwiliśmy nowy, ale udało się na pokładzie zawitała bestia 200 L mimo niedzieli byłem na garazu :D polerowanko pierwszy raz z zyciu - były jaja Zaczynamy po lekku składać to padło Tunel włożony :) Nowa gałeczka Komora silnika a to już w sobotę rano Nowy modzik czyli robimy dach w carbonie Zywica , aceton , utwardzacz Włókno węglowe twill wave 200g 2x2 Oklejenie i przygotowanie dachu do malowania żelkotem. Juz pomalowane;) uff ale capiło z tego Kontrola lepkości żelkotu Po chwili włókno juz było na dachu 1 warstwa żywicy jest na dachu teraz jeszcze ze 4 i będzie miodzio Matujemy żywice pierwszy i ostatni raz - moje ręce :( Dach juz klarze A tu już z wypadu do Pszczyny pierwsze km pokonane I nadszedł czas aby udać się na pierwszy zlot w Łazach. Tydzień później udałem się SCP na Katowicki Muchowiec gdzie udało sie wywalczyć pierwsze wyróżnienia:
- 2 miejsce w WPP klasa Honda
- 3 miejsce za komore silnika
- 3 miejsce w konkursie na auto zlotu Przed wyjazdem na STS Tuning Show w Bydgoszczy doszły jeszcze małe zmiany które mogły sie przyczynić do wyróżnień:
- 1 miejsce w WPP klasa Honda
- Best Of The Best całej imprezy - ogromne zaskoczenie jak dla mnie
Zaczynamy dalsze zbrojenie civica
Nie ma czasu na odpoczynek maska juz pokryta carbonem :) jeszcze kilka warstw żywicy i będzie lux malina.
No to jadymy dalej
Dbamy o detale
Burta z laminatu USDM - oczywiście wsadziłem swoje rączki i w wnęce wylądował carbon
Dziś cały dzień lakierowanie ojojo zas ten smród
- wykroje drzwi dostały nowy design
- maska została tylko do polerki
- zabudowa CA w trakcie malowania ( wygląda doj.....)
i jakaś dziwna paczkę dziś dostałem a w niej
moze tak w skrócie z tego szalonego weekendu. W piątek zameldowałem się na garażu już z samego ranka aby zacząć składać samochód. W ciągu dnia jeszcze drobne zakupy itp itp i prace posuwały sie małymi kroczkami do przodu.Najgorzej było w nocy sen juz łapał i to ostro lecz z Grzechem daliśmy rade. po 30h na garazu udało sie jechac na finał Wojny POłnoc Południe.
zabudowa już na garażu
3 nad ranem i chwile zwątpienia
w tym samym czasie
I na samej imprezie udało sie zdobyć 1 miejsce w klasie Honda oraz bardzo miłe zaskoczenie 3 miejsce Best Of The Best 2010
Wcielenie z feniksem miałem przyjemność kilka razy obejrzeć, i zawsze wnętrze robiło na mnie wielkie wrażenie. Co do planowanych zmian zdecydowana większość na duży plus. Wzór felg świetny, na takim zawieszeniu będzie grubo. Ogólna stylistyka samochodu jak dla mnie będzie o wiele fajniejsza niż w poprzednim sezonie. Powodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum