Witam, ze względu na potrzebę większego, pojemnego samochodu, zostałem zmuszony sprzedać mojego CRXa który prócz jazdy w nim samemu lub z kumplami nie spełniał już żadnej funkcji, nigdy w nim nie jechałem z rodziną bo nie miał z tyłu pasów 3 pkt które są wymogiem do fotelików samochodowych, poza tym często jeżdżę na działkę i moje drugie auto jakim jest Honda Civic 6gen 3D też nie spełniało zadania auta wyjazdowego i ze względu na to kupiłem auto które spotyka się rzadziej na naszych drogach niż CRXa a do tego jest wyjątkowe i mega pojemne Honda Stream produkowana w Japonii jest 7 osobowa po złożeniu tylnej kanapy tworzy się mega duży bagażnik który mieści wózek dziecięcy na długość przy czym wchodzi jeszcze sporo bagażów, środkowe fotele mają pełną regulację dzięki temu jest duża adaptacja miejsca według potrzeby najgorsze było przyzwyczajenie się z siedzenia na ziemi w CRXie do siedzenia na stołku barowym hehe, ale jest mega wygodnie noi tego miejsca tyle, o widoczności nawet nie wspomnę bo jest jak w akwarium jak na silnik który jest ciut rozwierconym silnikiem 1.6 to przy masie prawie 1,5 tony jakoś sobie radzi 0-100 ok 11sek i vmax 190km/h, silnik jest to ecovtec który pracuje na 12 zaworach do 2500obr przy pełnym gazie, jak i do 3200obr przy delikatnym wciśnięciu, potem przechodzi na 16 zaworów co skutkuje większą mocą jak i spalaniem hehe poniżej prezentacją autka
MODEL
Stream RN1
SILNIK:
D17a2 1668ccm,
MOC ok 130KM
zalany Motulem 10W40
filtr oleju HAMP
UKŁAD DOLOTOWY
seria
plany: wkładka K&N
UKŁAD WYDECHOWY:
seria
plany: 4-2-1
ELEKTRONIKA:
seria
zrobiony Vtec Light
UKŁAD NAPĘDOWY:
seria
ZAWIESZENIE:
seria
UKŁAD HAMULCOWY
4x tarcze 282
KOŁA:
15'' opony Fulda EcoControl 195/65
BODY-KIT:
seria
plany: owiewki, 2 dodatkowe żarówki w tylnych światłach
ŚRODEK:
Seria
PLANY: do przyszłego roku mam czas na przemyślenia czy kupić Honde Civic 6gen 3D VTI czy uturbić Streama, przy soft turbo na tym silniku wychodzi 200KM 250Nm sprawdzone bo kumpel wsadzał więc albo VTI albo Stream Sleeper
Marka: Kia Sportage III
Miasto: Ossy/ czasem Chorzów
Wysłany: 12 Lipiec 2011, 15:14
No toś zaszalał zamienić takiego zapi***alake na vana. Ale Stream'y fajne są, choć jak piszesz meeega rzadkie na drodze do upatrzenia.
Ja bym stream turbił, do tego fajna 18" felga lekka gleba i pełen lans.
Wogóle martwi mnie ta tendencja. Ja zmieniłem PooGa na praktycznego SUV'a, Sol zdradził del Sola na rzecz praktyczniejszego Passata, Ciapol sprzedał Celicę na rzecz praktyczniejszego czegoś, Ty zabijakę na praktycznego vana. PANOWIE ... my DZIADZIEJEMY chyba z wiekiem.
Co do DZIADZIEJENIA to się zgadzam całkowicie, lata już nie te noi szczerze to problem i strach ogarniać killera-takie auta są dla młodych! Z wiekiem zaczyna kręcić: komfort, wygoda, cisza, praktyczność, pojemność noi wyjazdy rodzinne paru moich kumpli też sprzedało auta na rzecz aut wygodnych więc coś wisi w powietrzu
Widziałem i podoba mi się :) kurde powiem wam że miałem pod domem taki furgon jak drużyna A miała i zakochałem sie .. 4.2l Awd wrr ale nie chce sprzedać :p
Ogólnie to ja też sprzedam VB i szukam czegoś innego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum