... nastały czasy japońskiej okupacji Stałem się otóż posiadaczem czegoś, o czym po cichu marzyłem od dawna i poszukiwałem modelu który będzie i wyglądać, i jeździć:
Narazie fotek tylko tyle bo auto ledwo co zostało przywiezione, ubezpieczone i jestem w jakiś 60% misji rejestrowania auta na terenie PL. Po krótce co i jak:
Rok Produkcji: 1998 (japonia - tak mówią papiery)
Silnik: d15z6 vtec-e (pali zajebiście mało, kopyto powyżej 5 tysięcy ma niesamowite - kręci się do końca obrotomierza)
Felgi: 16" RC z oponami Hankook V12 Evo 215/40
Środek: Skóra na fotelach i kanapie, przyciemnianie szybki, kierownica "tajp er", która idzie na sprzedaż bo mi się nie podoba i będzie seria z airbagiem. Pociągnięta instalacja pod wzmacniacz i audio.
Zawias: H&R (podobno)
Zewnątrz: Z dodatków wizualnych to tylko lampy LED na tyle.
Na razie poważnych modów nie planuje, nie wiem czy wogóle coś będe robił pod względem mechanicznym bo jest wystarczająco. Napewno w najbliższym czasie audio przednie jakieś porządne. Tył poczeka
Aha, no i dzień po zakupie dostałem z auta przede mną kamykiem w szybe i już jest do wymiany - pech?
Dzięki za miłe słowa. Póki co kończe już zabawę z rejestracją auta - polska biurokracja potrafi zmieszać człowieka z błotem
W między czasie zakupiłem sobie już powiedzmy low-endowy zestawik audio czyli:
-Pioneer DEH 1100 MP
-Hertz DCX 165 mm
W trakcie montażu miałem malućki problem - po wsadzeniu radia w kieszeń ZONK - radio oraz zegar na aucie nie świeci no to kopanina w sprawdzaniu napięcia, bezpieczników itp. Napięcia nie było, bezpieczniki nie wystrzelone
Sie sfrustrowałem, ale troche wyrtwałości i myślenia popłaca jak się okazało Honda ma dwie puchy z bezpiecznikami - poszedł bezpiecznik Back Up 7,5A pod maską
Audio gra fajnie jak na moje nie wymagające ucho - na dniach jeszcze dorzucę w tylną półeczkę głośniki JBL 6x9
Marka: BMW
Model: E39 530d Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 27 Lipiec 2009, 15:42
cwirus88 napisał/a:
Audio gra fajnie jak na moje nie wymagające ucho - na dniach jeszcze dorzucę w tylną półeczkę głośniki JBL 6x9
Sugerował bym jednak jakiś wzmacniacz i tube do bagażnika zamiast głośników w tylną półkę
Chyba ze jak piszesz .. wymagań za dużych nie masz co do dźwięku
Sugerował bym jednak jakiś wzmacniacz i tube do bagażnika zamiast głośników w tylną półkę
Powiem tak- mam to w planach, aczkolwiek chce kupić coś lepszego a narazie cińko z budżetem. JBL GTO właśnie przywiozłem od kumpla - kupiłem za dwa piwa
wstępnie je zamocowałem i grają sympatycznie, jutro muszę ale poskładać wszystko do kupy żeby nie było drutu
Marka: Kia Sportage III
Miasto: Ossy/ czasem Chorzów
Wysłany: 28 Lipiec 2009, 09:34
też uważam że "jajka" na tylnej półce to porażka..dają pseudo 'bassik' i zniekształcają
wszystkie inne tony
najlepsze rozwiązanie to dobry dwudrożny odseparowany przód i przyjemny bass z tyłu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum