Model: Honda CRX ED8 USDM
Rok produkcji: 1991
Kolor: nie wiem jak go nazwać... ale coś koło niebieskiego
Silnik: 1.5l SOHC 90KM w serii D15B2
Skrzynia biegów: manualna
Zawieszenie: seria + sprężyny -35mm
Hamulce: stock
Wydech: przelot 2,25"
Wnętrze: niekompletne z tyłu, pród jest i fotele z Vtec'a skórzane :)
Audio: dźwięk silnika :)
Modyfikacje: dolot zimnego powietrza z wkładką K&N'a, wydech przelotowy z kwasówki 2,25", rozpórka przednia górna, skarpetki SPOON ;), a w planach w zależności od funduszy albo montaż kompresora lub VTEC minime, w najbliższych planach przerobienie wtrysku na MPFI.
Wyposażenie: szyberdach tylko uchylny (USDM), pasy na drzwiach (USDM), tylne lampy z obrysówkami (USDM), trzecie światło stop (USDM)
Koła: zima oryginalne 14" Hondy stal, lato białe alumy 14" z oponami 185/65/14
Samochód zakupiłem niedawno więc jest trochę do ogarnięcia.
A to foty:
na razie tyle :)
Google
Marka: Honda
Model: Crx
Wysłany: Reklama Google
Yakaaz
Model: CRX Del Sol
Miasto: ChoRzów
Wysłany: 9 Lipiec 2011, 21:29
super:) widze Chorzów rosnie w sile :D do zobaczenia na drodze :)
Skąd ja znam te auto jak pamiętam to wydech jest 2'' ze zwykłej stali nie kwasówki co do modów to przejście na MPFI to dobry pomysł, na wstępie ponad +10KM noi już baza pod minime mam nadzieje że te żółte lipy zamalowałeś
Dokładnie tak , okazja cenowa I trzeba było wziąsć pod uwage jeszcze jedna kwestie , mianowicie jest to moje pierwsze auto , a ten silnik przy tej wadze wystarcza mi w 100% .
Realizacja mojego planu sprawi że z czasem to bedzie harcorowe 1.5 :D
Zółte lipy jeszcze nie zamalowane ale pracuje nad tym :D
Model: CRX del Sol Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 16 Lipiec 2011, 13:44
no jeśli okazja cenowa to można brać :) ale co do tego silnika... z doświadczenia mogę Ci powiedzieć dwie rzeczy:
1) wystarczy Ci na krótko ja kiedyś myślalem po co mi vti?? esi zupełnie wystarczy
2) nie ma sensu dłubać tego d15 tylko wymienić na rexa z b16stką albo tutaj wrzucić coś normalnego i dopiero dłubać
Marka: Honda Pomógł: 2 razy Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 16 Lipiec 2011, 16:15
tutaj sprawa prosta. Wkładasz mpfi. Zmieniasz lub przerabiasz wiązkę. Wkładasz innego kompa. Górę z d16z6 i masz 130km. Potem możesz pomyśleć o kompresorze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum