Honda sprzedana, kolejny rozdział zamknięty (nie pytajcie a po co, że wielka szkoda, że bez sensu itp ) Z racji faktu, że potrzebowałem auta na szybko było wiele wizji (jak zwykle ). No ale bez rozlewania się. Padło na Opla Corsę GSi, w zasadzie Vauxhall'a, bo całe bebechy są przełożone właśnie z angielskiego brata bliźniaka Do rzeczy:
Rocznik 1997, przebieg budy 185 tys KM, silnik i reszta - 90 tys mili
Silnik
1,6 16v DOHC (oznaczenia X16XE) by Vauxhall 110 KM / 150 Nm
kolektor wydechowy 4-2-1
home-made dolot Simota
wydech 2"
tłumiki noname komorowe
Skrzynia biegów
Oznaczenie F16CR V biegów
Short-shifter
Zawieszenie
Zawieszenie -40 mm utwardzane (jaka firma nie wiem-do weryfikacji)
Rozpórka kielichów
Grubsze stabilizatory
Hamulce
Przód tarcze wentylowane
Tył bębenki
Car Audio
Jakiś Soniacz na USB, dość fajny
Przód odseparowany zestaw Blaupunt / Alphard w fajnej zabudowie (łącznie 3 głośniki / drzwi)
Wzmacniacz Blaupunkt GTA260
Tuba Basowa no name
Wnętrze
Półkubełkowe fotele
Jakieś inne schowki, pierdołki i plastiki, których nie spotkamy w naszych stronach
Licznik w milach
Kierownica Victor 280mm
Zewnątrz
Przede wszystkim bez oznak korozji (jakaś plamka jedynie przy wycieraczce, standard)
Soczewki
Lotka/Progi GSi
Przyciemniane szyby
Czarna maska
Felgi 15" (chyba dezent)
Toyo T1 195/50
Jakieś stickery
No i tak to się prezentuje. Szału nie ma w wyglądzie, ale muszę przyznać że w kontekście osiągów auto robi poważnie dobrą robotę. Mój Civic obawiam się dostał by nieźle w plecy (nie traktujcie tego jako wrzutę na Hondę, dalej szanuje te auta ). Przyspieszenie 0-100 na kolana może nie powala (nie mierzyłem, ale obstawiam 7-8 sek w zależności od stanu nawierzchni). Szacowana moc bazują na modach kolegów z klubów i potencjału tego silnika obstawiam w bardzo ostrożnym wariancie 120 koni co najmniej.
Prowadzi się dobrze, zawieszenie jest zestrojone dość twardo, Corsa jest dość nerwowa na łukach
Żeby nie było tak kolorowo to co trzeba ogarnąć (pierdołki):
-bębny tył (już szurają)
-lekko cieknie jakaś uszczelka, zauważyłem plamkę na słupku wewnątrz
-świecący się check - objaw zaobserwowany tylko przy dłuższej jeździe przy jednostajnej prędkości i obrotach. Podejrzewam którąś z lambd lub EGR.
Planów co do rozwoju za bardzo nie mam, przynajmniej na ten moment. Jedno jest pewne, że pozostanie sleeperem - bez ryczącego wydechu (tutaj silnik ładnie go zastępuje), nie będzie masakrycznej gleby, kubłów, klatek i tego typu wynalazków. Napewno chcę się zająć kosmetyką - ma ładnie wyglądać, być zadbana. Po drodze może jakaś zmiana felg, może coś dłubniemy w silniku, może... się zobaczy
W ujęciu ogólnym jestem bardzo zadowolony. Tym bardziej, że kupiłem ją za śmieszne pieniądze w stosunku do jej stanu. Oby się nie psuła - to najważniejsze. Oczywiście czekam na Wasze opinie o samochodzie.
Póki co z braku czas i takich a nie innych warunków pogodowych jeden spaj-szot:
Marka: Honda
Model: Civic Coupe
Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 4 Lipiec 2011, 17:44
Fajny wózek ale wymaga dopieszczenia
120 koni w hondzie << 120 koni w corsie
masa robi swoje - fajnie musi sie zbierać. Wpadnij na nastepnego spota
Niech służy!
Marka: FSO Polonez
Model: Caro Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 4 Lipiec 2011, 21:58
Jka byś chciał pozbyć się wnętrza to daj znać. Poszukuję tylnej kanapy z zagłówkami. Masz jeszcze model przed liftem, czy tylko zderzaki z takiej wersji? Jak na -40 to wysoko stoi skoro wchodzą ci 15-stki z 195/50 :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum