Witam bardzo serdecznie, przedstawiam wam moja Honde ktora sluzy mi od roku czasu, w sumie pojawilem sie tu za posrednictwem mojego kolegi i mam nadzieje ze zagoszcze u was dluzej.
MODEL
Civic EG
SILNIK:
D15B3 ---> Mini me D15Z8 + planowanie głowicy, wymiania pierscieni,uszczelniaczy.
Ostatnio wymienione tajle
-Rorzad
-Uszczelka pod głowca z D16
-Planowanie głowicy 0,1
-Pompa wody - gnb
-Swiece Denso
-Kable zapłonowe JPN
-Wymiana uszczelki pokrywy- elring
-Wymiana uszczelki ssaka- jc auto
-Wymiana oleju Shel 10w40
-Wymiana filtra oleju - Fx
-Pasek - Sun
-Napinacz - Nsk
-Regulowanie zaworow
-magnetyczna śrubka spustowa oleju
-Metalowa uszczelka pod kolektor wydechowy Reinz
UKLAD DOLOTOWY
Seria
Plany
CAI
Rozwiercenie przepustnicy
UKLAD WYDECHOWY:
4-2-1 + pełny przelot 2"kwasowka, koniec jakies gowno z WM
Marka: Honda Pomógł: 2 razy Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 9 Kwiecień 2011, 15:34
Dobra baza na dalsze plany ale zmień uszczelki pokrywy- elring- zamień na oem. ponieważ kosztuje ok 40zł. się nie poci i jak zdejmiesz klawiature to po zlożeniu uszczelka nadal wytrzymuje(do 3 razy)
rozpórka VTI ? znaczy chcesz powiedzieć że z aso jest tak ?
zapomniałeś dopisać że masz kierunki Ambery :)
OEM czy home in made ?
Marka: Honda Pomógł: 2 razy Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 9 Kwiecień 2011, 21:39
Dokladnie, co najlepsze zamiennik jest chyba w tej samej cenie co oem. Ja rónież za niedlugo będę kupować. Jest też jakaś firma co sprzedaje części oem troche taniej ale musisz poszukać na civicklubie.
Jeśli najdzie cię ochota na zmianę tylniej wycieraczki to nie szukaj. nie idzie jej kupić chyba że w ASO ale najtaniej znalazłem za 230zł. Jedyne co można robić to wymieniać tylnia gumę ale to nie przynosi rezultatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum