Wysłany: 12 Grudzień 2011, 23:11 Audi A4 by Gregor
Witajcie.
Staz mnie zmotywował (tak, prawie siłą...) do założenia topicu o moim aucie. Poprzednie było to Mondeo TDCi więc raczej nie było się czym chwalić
Na początku wakacji zakupiłem(a właściwie zaieniłem) sobie Audi a4 1.8t jak się okazało quattro. Na szczęście żaden Haldex tylko stałe 4x4 torsen
Rocznik 2000, silnik 1.8t 150km przebieg: o zgrozo 280kkm
Silnik:
1.8t APU 150km@5700rpm 210Nm@1750rpm
niestety założony gaz - no cóż siła wyższa, nie odczuwam żadnego spadku mocy, jeździ się dobrze.
ze zmian to tylko BOV ProPerfekt Typ II
Napęd:
4x4 torsen bez szpery
5 biegów, a szkoda
Zawieszenie:
kupione z gwintem hmm nie wiem jakim, w każdym razie nadaję sie do wymiany, może jeden sezon przejeździ.
Reszta seria, poza wieśniackim tłumikiem końcowym
Car Audio:
czeka na zamontowanie, jakoś nie moge nabrać motywacji, więc pewnie dopiero na wiosne:
Głośniki przód - Rainbow SAX 265.20
SUB - Ground Zero Titanium 12"
Wzmak - Infinity ref 7451a
Wnętrze :
Skóra beżowa z s4 (wersja s-line)
Podgrzewane fotele, elektryka i takie tam duperele jak to w Audi i innych
Z zewnątrz:
kierunki Usdm
xenon HID 4300K z poziomowaniem
wszelkie kratki listwy itp założe po zimie, narazie foto poglądowe
Na wiosne zawitają RH ZW1 ze środkiem w kolorze kremowym
Plany:
Wymienić gwint
Może kiedyś inna felga
Wydech, IC, Program, graty z s3/TT(chociaż nie wiem, czy przy tym przebiegu i gazie to dobry pomysł, więc może zostanie wozidełko )
Kolor super, wnętrze super, co do zmian to widzę to tak: zmienić fele i dmuchnąć silnik po męsku na 0.7 w granice 220KM 300Nm z tym napędem to już ładnie powinno strzelać spod świateł co do gazu to zostawić i wystroić auto na gazie pod większe doładowanie, gaz jest bardziej oktanowy niż bena więc bezpieczniej dmuchać i większa moc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum