Chcialbym sobie wypolerowac moje autko czy ktos zna jakies dobre srodki?
Slyszalem o PLAK'U co omtym sadzicie?
druga sprawa czy ktos ma pozyczyc na 2 dni polerke? (jesli tak to sie zwie :) rozchoidzi mi sie o ta maszynke bo recznie to podobno troche sie idzie nameczyc :(
Marka: Honda Pomógł: 2 razy Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 11 Wrzesień 2009, 20:24
tutaj chyba nikt polerki nie ma. tylko każdy marzy o niej :D
Co do polerki to najlepiej farecle G3 G6 i G10 w zaleznosci od potrzeby.
jedyny plak jaki kupuje to do nawiewów do reszty urzywam clean'a do szyb :p
Zastanawia mnie tylko jak wygląda sprawa z czernidłem do opon...
Marka: FSO Polonez
Model: Caro Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 11 Wrzesień 2009, 21:05
no właśnie, czym najlepiej zrobić opony żeby się świeciły? to samo dotyczy innych czarnych elementów. miałem czernidło, ale kolor był taki bardziej szary niż czarny. raz przejechałem opony czarną pastą do butów a potem przezroczystą nabłyszczającą i się ładnie świeciły, no ale felge musiałem czyścić drugi raz bo sie pasta sypała.
co do polerki to posiadam, ale mój ojciec się nie zgodzi na pożyczenie. mam jeszcze jedną KINZO, którą chętnie bym spylił bo po co mi dwie
Marka: Honda
Model: CRX del Sol Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 12 Wrzesień 2009, 08:51
no fakt tu każdy by chciał mieć/zrobić sobie ale nikt nei ma czym i jak ;D
dużo szukałem w tym temacie w necie i z teorii mogę Ci powiedzieć jedno, do ręcznej polerki niestety zostaje Ci tylko popularna TEMPO, najlepiej szukaj czeskiej Tempo bo jest podobno o niebo lepsza.
Jak będziesz miał polerkę to Farecla G3, bo to bardzo dobra pasta ale wyłącznie do polerowania maszynowego (robiłem nią element ręcznie i wyszedł siwy, po czym poprawiłem tempo i jest igła). Zmaczasz lekko gąbkę polerską, dajesz trochę pasty i jedziesz okrężnymi ruchami. Obroty w granicach 800-1200. Na początku niskie i z czasem zwiększasz.
Po polerce g3 można przepolerować miękką gąbką i mleczkiem polerskim. Twardość gąbek polerskich GMOP można rozpoznać po kolorze (czarna lub taka piaskowa).
Szpece to ostatnie mleczko polerskie z tego co mi wiadomo mieszają ze specjalnymi woskami i preparatami ochronnymi przez co niektórzy magicy potrafią tak odje*** 15sto letnie auto że wygląda jak z wystawy.
Są też produkty 3M, które są podobno bardzo bardzo dobre i generalnie połowa specjalistów używa Farecli druga połowa 3M, ale tu nie wiem jaką pastę polecić, no i są podobno droższe.
No ale jak mówię to tylko teoria, w praktyce jeszcze nie próbowałem.
Marka: Kia Sportage III
Miasto: Ossy/ czasem Chorzów
Wysłany: 14 Wrzesień 2009, 20:31
ja przed WPP robiłem polerkę maski i dachu..bo czarny jakis matowawy sie robił.
używałem K2 Tempo i wiertarki z filcową nasadką..wyszło jak na mój 1szy raz całkiem fajnie.
Na dniach bede robił całe auto, bo trzeba pousuwać drobne ryski itp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum