Wys³any: 23 Grudzieñ 2009, 12:48 Wielki powrót giganta F1, drzwi dla Kubicy zosta³y zamkniête
Michael Schumacher wraca do Formu³y 1 jako kierowca. Niemal 41-letni kierowca w przysz³ym sezonie bêdzie zawodnikiem Mercedesa GP - poda³ Mercedes-Benz. Decyzjê tê potwierdzi³ szef teamu Norbert Haug na konferencji prasowej.
Tym samym potwierdzi³y siê wczorajsze doniesienia niemieckich mediów, jakoby siedmiokrotny mistrz ¶wiata wraca do ¶cigania siê w Formule 1. Podpisanie kontraktu Schumachera z Mercedesem oznacza, ¿e Robert Kubica nie bêdzie kierowc± tego teamu przynajmniej do koñca przysz³ego sezonu.
W Mercedesie, który przej±³ schedê po najlepszym zespole z minionego sezonu Brawn GP, bêdzie ¶ciga³ siê w jednym teamie z Nico Rosbergiem. "Schumi" podpisa³ kontrakt, który bêdzie obowi±zywaæ do koñca przysz³ego sezonu. Warto¶æ kontraktu opiewa na 7 milionów funtów.
Schumacher przygodê z F1 rozpocz±³ w 1991 roku a pierwszy raz na szczycie podium stan±³ rok pó¼niej. W swojej bogatej karierze mo¿e pochwaliæ siê najwiêksz± liczb± tytu³ów mistrzowskich, wygranych wy¶cigów i zdobytych pole-position. Ostatni raz Schumacher ¶ciga³ siê w cyklu Grand Prix w sezonie 2006, w którym to wywalczy³ drugie miejsce w klasyfikacji generalnej.
F1 ogl±dam ju¿ bardzo dlugo, mój ojciec by³ wielkim fanem Schumachera i chyba to po nim odziedziczy³em :D Pamiêtam jeszcze wy¶cigi jak je¼dzi³ w Benettonie i dla mnie zawsze Formu³a 1 = Schumacher. Kiedy odszed³ wy¶cigi zrobi³y siê dla mnie nudne i ju¿ nie ogl±da³em tego z takim zapa³em jak kiedy¶. Teraz Schumi wraca, na pewno nie dla kasy, bo tej mu nie brakuje, na pewno te¿ nie jest ju¿ tak dobry jak dawniej, ale wierzê, ¿e poka¿e klasê i stanie jeszcze na podium. Mam tak± nadziejê, bo nie chcia³bym, ¿eby jego kariera wygl±da³a pod koniec tak, jak innego znanego Micha³a sportowca - Jordana.
Marka: Honda
Model: CRX del Sol Pomóg³: 3 razy Miasto: ¦wiêtoch³owice
Wys³any: 23 Grudzieñ 2009, 16:59
no raczej dla kasy nie wraca, chociaz kto wie ile Merc mu zaproponowa³ ;D
W koñcu pojechaæ na klasie ferrari z któr± schumi mocno jest kojarzony to nie lada gratka :)
Schumi ma parcie na wy¶cigi, widzia³em ¿e ¶ciga³ siê nawet gokartami ostatnio :D
No go kartami to pewnie mówisz o tej imprezie, któr± Massa organizujê. To ju¿ tak od paru lat na koniec sezonu wszystkie najwiêksze prosy przyje¿d¿aj± do Brazylii i siê ¶cigaj± charytatywnie.
Marka: Kia Sportage III
Miasto: Ossy/ czasem Chorzów
Wys³any: 23 Grudzieñ 2009, 17:32
no jak dla mnie to troszke zdrada Ferrari i to do¶æ bolsesna..niedo¶æ ¿e zna wszystkie tajniki jako kierowca testowy i g³ówny doradca techniczny. to jak pisze SOLu Schumacher jest jednoznacznie kojarzony z Ferrari..a tu taki ZONK
Marka: FSO Polonez
Model: Caro Pomóg³: 1 raz Miasto: ¦wiêtoch³owice
Wys³any: 23 Grudzieñ 2009, 18:33
jak dla mnie, jak ju¿ raz siê kto¶ wycofa to nie powinien wracaæ. by³ dobrym zawodnikiem, wiêc powinien zrobiæ miejsce innym. Co do kasy, to mo¿e i mu nie brakuje, ale apetyt ro¶nie w miarê jedzenia. tacy ludzie maj± inne potrzrby ni¿ my, wiêc mo¿e do niego kilkana¶cie milionów to ju¿ jest kryzys :P
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum