Wysłany: 4 Kwiecień 2007, 15:45 Nowe Twingo i Clio Grang Tour Concept.
Genewa 2007: nowości Renault
Nowe Twingo i Clio Grang Tour Concept.
Na salonie samochodowym w Genewie 2007, Renault prezentuje Nowe Twingo. Pod maską tego modelu znajdzie się m.in. nowy silnik benzynowy 1.2 16V turbo, określany jako TCE 100 KM. Silnik ten ma wyznaczyć nowe standardy pod względem osiągów i zużycia paliwa wśród jednostek o tym poziomie mocy. Przy mocy charakterystycznej dla silnika 1,4 l (100 KM) i momencie obrotowym silnika 1,6 l (145 Nm), ta jednostka o pojemności skokowej 1,2 l będzie zużywała w Nowym Twingo zaledwie 5,9 l/100 km w cyklu mieszanym. Z kolei silnik Twingo 1.5 dCi 65 KM, będzie dostosowany do zasilania biodieslem B30.
Odbędzie się również światowa premiera show car Clio Grand Tour Concept, zapowiadającego nowy model w gamie Clio III. Samochód ten stanowi zapowiedź modelu przeznaczonego dla klientów poszukujących małego kombi GT o dynamicznej i atrakcyjnej linii. Clio Grand Tour Concept jest wyposażone w silnik benzynowy 2.0 16V o mocy 200 KM. Atutem ma być m.in. duży i praktyczny bagażnik.
Pojawiają się również zmiany w istniejącej gamie pojazdów: Clio Rip Curl, Clio F1 Team, Scenic Conquest, Megane Renault Sport dCi i Espace Tech Run.
(rb) Koncepcyjne Clio Grand Tour to zapowiedź małego kombi GT.
Marka: Honda
Model: Civic/Accord Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice/Corby
Wysłany: 4 Kwiecień 2007, 16:02
jak dla mnie smieszne jest to Twingo ale silniczek niczego sobie moglbym sie pewnie zdziwic startujac z nim ze swiatel :P
czerwony_spioch [Usunięty]
Wysłany: 4 Kwiecień 2007, 16:14
klos napisał/a:
jak dla mnie smieszne jest to Twingo ale silniczek niczego sobie moglbym sie pewnie zdziwic startujac z nim ze swiatel :P
zgadzam sie w pełni Twingo wyglada jak cukiereczek... nigdy mi sie nie podobalo TWINGO no ale silniczek mi sie podoba...za to Clio bym nie pogardzil. miodzio.
marek
Marka: seat
Model: toledo
Miasto: ruda śląska
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum