Strona główna | Forum | Klubowicze | Nasze auta | Osiągnięcia | Zloty | Galeria

Użytkownicy | Szukaj | Pomoc | Rejestracja | Zaloguj | Statystyki

Poprzedni temat :: Następny temat
Nie co o poprawnej jeździe
Autor Wiadomość
Skoti
Menager

Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 12 Listopad 2009, 09:49   Nie co o poprawnej jeździe

http://www.wykop.pl/ramka...-poland-polecam

Polecam wszystkim w szczególności tym co tak robią i młodym kierowcą co jeszcze nie mają odpowiedniego doświadczenia na drodze.
Identyfikator Tlen

Google 

Marka: Honda
Wysłany:    Reklama Google

broc 

Marka: BMW
Model: E39 530d
Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 12 Listopad 2009, 10:08   

troche przesadny ten film...
Identyfikator Tlen

Skoti 
Menager

Wysłany: 12 Listopad 2009, 10:44   

wg mnie nie, nie raz spotykam się z takimi sytuacjami na drodzę szczególnie wrając obwodnicą piekarską do chorzowa gdzie przy wjeździe na chorzówską jest zwężenie do 1 pasa co wjeżdza.
www.utlime.pl
Identyfikator Tlen

czerwony_spioch
[Usunięty]

Wysłany: 12 Listopad 2009, 13:26   

to jest stantard, ja ostatnio zaczołem uzywać klaksonu, dzis np. wkurzyłem sie ze trąbiłem z 30s. wyobrazcie sobie ze koło huty florian 1tir stanął na pasie w kierunku zgody, właczyl awaryjne i se polazł przedemna jechał tir nr 2, pierw przepuscił okolo 20aut z naprzeciwka (spoko tego nie potępiam) po chwili koleś z tira 1 szedł do auta, to ten w 2 przepuszczajac nagle ruszył i zablokował ruch z 2 strony podjechał se na wysokosc kabiny i zaczeli sobie pogawedke. :cwaniak: klakson a on nic - nie ruszał dopiero jak 30s trabiłem to ciula machnął łapa i ruszył.

staz 
WhoStoleMyEngine?!

Model: Civic Coupe
Wysłany: 12 Listopad 2009, 14:16   

Wg mnie film nieco dziwny. Sam jeżdżąc i wiedząc o jakimś zwężeniu mozliwie wcześnie ustawiam sie na drugim pasie, bo przy dojeździe maksymalnie do końca ludzie patrzą na ciebie jak na "spryciarza" któremu udało sie wyprzedzić kilka aut i specjalnie nie wpuszczają ;/. Jeżeli już mają wielkie pretensje do kierowców, niech zrobią jakąś akcje informującą jak należy sie zachowac w takiej sytuacji. Słyszałem też że metoda takiego wjazdu nazywa się " na jodełke" ;d i oczywiscie usprawnia ruch, ale nie przy mentalności w naszym kraju...niestety...

Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl

cwirus88 
yyy...

Marka: Opel
Model: Corsa
Miasto: SW
Wysłany: 12 Listopad 2009, 18:49   

no to ja opowiem z innej bajki - dzisiaj jadę sobie DTŚką do roboty (Katowice). Mniej więcej na wysokości SCC widzę, że szarżuje jakiś spory dostawczy fiat (kolor błękitny). Miga światłami, pogania wszystkich i tak dalej - czyli standard. Wszyscy mu grzecznie zjechali, trafiło na mnie. Ja akurat nie miałem jak zjechać, a że były kiepskie warunki pogodowe to zwolniłem do 60 przed tunelem dla bezpieczeństwa. No i koleś tak mi siadł na dupie, że moje hamowanie i mnie staranuje na konserwę...

Miga kretyn światłami, coś tam wymachuje, no to ja pod tunelem otworzyłem szybę, faka mu bo już mi ciśnienie podniósł i rura - oddaliłem się jakoś na dość duży dystans a ten kretyn zaczał mnie ścigać :shock: jechał za mną cały czas do bramy wjazdowej do roboty (pracuję w Katowicach w GreenPark na murckowskiej) - przypuszczam że chciał się zmierzyć na pięśći, no ale że wjazd na ośrodek tylko przez kartę magnetyczną to musiał zawrócić (choć chciał się wcisnąć).

Po prostu jakaś masakra ci kierowcy :kulk: :kulk:

Swoją drogą pozdrawiam go, i mam nadzieję że się na mieście nie spotkamy, bo nie ręcze za siebie :cwaniak:

sol 
Administrator
Capo di tutti capi

Model: CRX del Sol
Wysłany: 12 Listopad 2009, 19:16   

http://www.allegro.pl/ite...ll.html#gallery

i co tu dużo mówić

Skoti 
Menager

Wysłany: 12 Listopad 2009, 19:25   

Na takich ludzi szkoda tak drogiego kija
www.utlime.pl
Identyfikator Tlen

cwirus88 
yyy...

Marka: Opel
Model: Corsa
Miasto: SW
Wysłany: 12 Listopad 2009, 19:31   

haha :mrgreen: tylko najgorsze jest, że tacy ludzie sobie nie zdają sobie sprawy z zagrożenia jakie stwarzają. Deszcz jak pieron, widoczność ograniczona, ruch jak w ulu a oni sobie oesy robią na drodze szybkiego ruchu :-x

czerwony_spioch
[Usunięty]

Wysłany: 12 Listopad 2009, 21:31   

cwirus88 poniekąt racja ze niektórzy bez opamietania zapierdzielaja, ale taki ma na pace 800kg zaladunku to mu deszcz nie straszny, auto firmowe, i lepiej zjechac takiemu bo wkoncu jak to mu sie spieszy na cmentarz to po co ma brac nas ze soba. a w tunelu deszcz nie pada w woli scisłosci;) a kije zawsze mozna zastąpic kluczem do kół.

http://www.allegro.pl/ite...z_lepszego.html te kijki sa za przyswoitą cene.

Odpowiedz do tematu