Wysłany: 11 Październik 2007, 07:57 Finaliści konkursu Car of the Year
Siedmiu pretendentów do tytułu samochodu roku 2008.
Do finałowej siódemki" trafiły: Fiat 500, Ford Mondeo, Kia Cee'd, Mazda 2, Mercedes klasy C, Nissan Qashqai, Peugeot 308. Znając wcześniejsze, dość kontrowersyjne decyzje jury konkursu Car of the Year, można się spodziewać zwycięstwa każdego z nich. Eksperci wskazują na Fiata 500, Forda Mondeo i Kię cee'd, jako na te auta, które zrewolucjonizowały motoryzację w 2008 roku. Ale takie rozstrzygnięcie byłoby zbyt proste.
Interesujące jest to, że z pierwszego etapu odpadły takie samochody jak Fiat Bravo, Renault Laguna i Twingo, Audi A5, BMW X5, Honda CR-V, Lexus LS460, Skoda Fabia, Toyota Auris czy Volkswagen Tiguan.
Ogłoszenie wyników nastąpi 19 listopada.
Marka: Honda
Model: CRX del Sol Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 6 Listopad 2007, 14:50
no i pewnie wygra fiat 500. Oni jakoś dziwne kryteria przybierają dla tego konkursu. Jeśli odpadł Lexus czy Audi to chyba z powodu ceny bo jakby inaczej miały być gorsze od Kia ? :/
PS fiat 500 nei jest zły, bardziej mi się osobiście podoba niż mini.
Marka: BMW
Model: E39 530d Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 9 Listopad 2007, 08:59
czekam tylko jak sie zacznie ten samochód .. ładnie powiem ..psuć.. tam jest tyle elektroniki ze szok a to tylko Fiat taka mała informacja z salonu fiata
Marka: Honda
Model: CRX del Sol Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 10 Listopad 2007, 01:34
no mi się kropkiem fajnie jeździło :D ale co by nie mówić... Fiat zaczyna za swoje auta życzyć sobie coraz więcej $$ ;) czasem lepiej doszporować troche i kupić auto z lepszym silnikiem i kołem zapasowym w standardzie ;P
kiedys po polskich drogach jezdzilo 6modeli aut i nikt nei miał problemu z wyborem a teraz... w latach 80...stare fiaty. maluszki, skody 105. trabanty... wartburgi....czy jak to sie tam zwało w pod koniec 70 to jeszcze syrenki, skarpetki a pod koniec 90...poldki... etc:)
A teraz smugle linie i conajmniej 100konne silniczki a wszystko pozamykane w autkach o w full bajeranckich kolorach puszeczkach....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum