Wysłany: 5 Kwiecień 2007, 10:18 Formuła 1 w Warszawie!
Nie. To nie jest spóźniony żart primaaprilisowy. Formuła 1 będzie w Warszawie.
I to już niebawem!. O szczegółach napiszemy wkrótce.
Tymczasem trwają przygotowania do GP Malezji. Robert Kubica (BMW Sauber) po raz pierwszy wystartuje w wyścigu na na torze Sepang. Oto co powiedział.
To moja druga wizyta na GP Malezji. Nie mogę się już doczekać startu. Tor jest interesujący, ale inny od tego w Melbourne. Podczas testów sprawdzaliśmy m.in jak bolid zachowuje się w wysokiej temperaturze, jaki ma ona wpływ na zachowanie opon. Mój plan na Malezję to ukończenie wyścigu i zdobycie punktów.
Poza temperaturą powietrza rzędu 40°C, o której wspomniał Robert (odnotowywano już temperatury rzędu 70°C w kokpicie samochodu Formuły 1, a temperatura 60°C pod kaskiem i kombinezonem nie jest niczym niezwykłym) i wilgotnością sięgającą 95% wyścig w Malezji stawia przed kierowcami inne wymagania, będące codziennością na pozostałych torach.
Przy hamowaniu i pokonywaniu szybkich łuków przeciążenia sięgają 5G - czyli ciało kierowcy waży w takich momentach pięć razy więcej niż w normalnych warunkach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum