Nadeszła zima. Intensywne opady śniegu, i burze śnieżne zapowiadają synoptycy. Wszystkie drogi są jednak przejezdne. A więc cud. Drogowcy tym razem nie dali się zaskoczyć.
Ślisko jest na obwodnicy Trójmiasta i drogach lokalnych. Ciężko jeździ się też w Warmińsko - Mazurskiem. Niebezpiecznie jest również koło Elbląga na drodze krajowej nr 22, prowadzącej do przejść granicznych w Gronowie i Grzechotkach.
W Małopolsce, choć spadło w nocy ponad 10 cm śniegu, wszystkie drogi są przejezdne. Nie oznacza to jednak, że kierowcy nie będą mieli kłopotów. Zaskoczyć mogą przede wszystkim drogi osiedlowe. Leży na nich śliski, ubity śnieg, a jeżeli jest na nich podjazd, mogą okazać się przeszkodą nie do pokonania.
Główne ulice są w dużo lepszym stanie, ale lepiej jeździć tymi, którymi kursuje komunikacje miejska. Te są na pewno posypane. Poza dużymi miastami, na otwartych przestrzeniach można wpaść w zamiecie śnieżne.
Drogi w okolicach Nowego Targu, Nowego Sącza i Zakopanego są białe i pokryte błotem pośniegowym. Trzeba tam uważać na samochody ciężarowe, które mają spore problemy z podjazdami.
Marka: Honda
Model: CRX del Sol Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 23 Listopad 2008, 20:56
ej ani minei mów... miałem auto robić w piątek do zimowego setupu ale po czwartku lezałem z gorączką a terz to już kapa trochę... u mnie jest dużo roboty bo muszę zawieszenie rozrkęcić na wyżej (gwint) bo jak założe malutkie zimówki to zderzak będzie na ziemi leżał.
Na szczęście moja przyszla żona ma normalny samochód :D
Marka: Abarth
Model: Grande Punto Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 24 Listopad 2008, 22:34
ja już śmigam na zimówkach ale tylko na trzech bo z jednej przez lato uszło powietrze chyba musiałem pod koncie tamtej zimy chwycić kapcia tylko powietrze powoli schodziło
_________________ www.decadence.pl - klub tuningowy
Marka: Honda
Model: CRX del Sol Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 25 Listopad 2008, 23:44
Moja solka stoi, ciągle stoi.
Schodzę co jakiś czasą ją odpalać a tak to chyba tylko na piłkę w czwartki ją ruszam.
Kombinuję z garażem zeby ja całkiem schować na zimę bo i tak chyba nie bede nią jeździł.
BTW setup letni, nie mam czasu nawet kółek zmienić :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum