Strona główna | Forum | Klubowicze | Nasze auta | Osiągnięcia | Zloty | Galeria

Użytkownicy | Szukaj | Pomoc | Rejestracja | Zaloguj | Statystyki

Poprzedni temat :: Następny temat
Ubezpieczenie minicasco w PZU i nie tylko
Autor Wiadomość
broc

Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 10 Grudzień 2008, 09:51   Ubezpieczenie minicasco w PZU i nie tylko

Dziś właśnie będę ubezpieczał mój samochód w PZU korzystając z ich oferty MiniCasco

Nie byłem nigdy zadowolony z oferty PZU .. bo drogo, bo problemy przy wypłacaniu odszkodowania, ale troszkę wyszli na przeciw potrzebą klienta.
Jak zapłaciłem kilka miesięcy temu najtaniej na rynku za OC bo wprowadzili zniżkę na samochody z importu a teraz te minicasco powiem Wam ze jest miło.

Dla mojego samochodu BMW 530d(a jest to samochód chodliwy:P) przy wartości 27.000 tyś płace około 480PLN rozkładając to na 4 raty po sto parę złoty, jednorazowo jest około 430 PL w skali roku. Jak dla mnie super temat.

Trochę więcej o minicasco

Minicasco to relatywnie tania oferta ubezpieczeniowa adresowana do właścicieli samochodów posiadających tylko obowiązkowe ubezpieczenie OC oraz do osób, które z różnych powodów rezygnują z ubezpieczenia autocasco.

Minicasco oferuje atrakcyjny zakres ochrony przede wszystkim dla ostrożnych kierowców. Obejmuje on odpowiedzialność za szkody, na powstanie których posiadacz pojazdu nie miał wpływu i zapewniające odszkodowanie za szkody, które musiałby pokryć sam.

Ubezpieczenie minicasco gwarantuje wypłatę odszkodowania gdy wystąpi szkoda w pojeździe bądż w jego wyposażeniu wskutek: zderzenia z osobami, zwierzętami; działania osób trzecich – w tym włamania; zdarzeń losowych takich jak powódź, pożar; działania czynników termicznych lub chemicznych oraz wskutek kradzieży pojazdu, jego części lub wyposażenia, a także jego uszkodzenia po kradzieży lub próbie kradzieży.

Do kogo kierowane jest ubezpieczenie
Umowę ubezpieczenia zawiera się z osobami fizycznymi, osobami prawnymi i jednostkami organizacyjnymi niebędącymi osobami prawnymi na rachunek właściciela pojazdu

Zakres i przedmiot ubezpieczenia
Przedmiotem ubezpieczenia są pojazdy:

* Osobowe, ciężarowe w nadwoziu osobowego i inne o ładowności do 750 kg wraz z wyposażeniem,
* zarejestrowane w Rzeczypospolitej Polskiej,
* o wartości nie niższej niż 3 000 zł

Ubezpieczeniem nie mogą być objęte pojazdy wynajmowane, używane do zarobkowego przewozu osób i towarów, floty pojazdów lub pojazdy w leasingu.

Korzyści

* szeroka ochrona przed skutkami szkód bez względu na rozmiar – jedynie 20 % udział własny
* niska cena - niewielka część kosztów tradycyjnego ubezpieczenia autocasco, również tańsze od OC,
* proste zasady ubezpieczenia,
* uproszczona i szybka likwidacja szkód,
* możliwość otrzymania zniżki w autocasco,
* jedyna taka oferta na rynku.

Od czego zależy wysokość składki ubezpieczeniowej
Wysokość składki uzależniona jest od:

* sumy ubezpieczenia pojazdu, która powinna odpowiadać wartości rynkowej pojazdu
* miejsca zamieszkania (siedziby) właściciela pojazdu
* marki, typu i modelu pojazdu
* wieku właściciela pojazdu
* formy opłacenia składki (jednorazowa lub ratalna od jednorazowego do 12 rat).

Ogólne warunki:

Ogólne warunki minicasco w PZU
Identyfikator Tlen

Google 

Marka: BMW
Model: E39 530d
Wysłany:    Reklama Google

Odpowiedz do tematu