powiem wam, że zimówki przy takiej pogodzie się nie spisują za dobrze
widziałem w TV jak robili testy opon przy temperaturze 1-3 stopnie i droga była mokra
droga hamowanie na zimówka było prawie o 10m dłuższa od opon letnich w takich warunkach
nie wspominając już o tzn. aquaplaning, opony letnie mają dużo lepsze odprowadzanie wody niż opony zimowe i dlatego lepiej się nadawają na mokrą nawierzchnię, a opony zimowe są głównie przeznaczona na śnieg
Marka: Abarth
Model: Grande Punto Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 12 Listopad 2007, 07:51
teraz to już czas na zimówki hihi ale ja na razie daje jeszcze na letnich oponach i daje radę ostrożnie bo ostrożnie ale da się jeździć!
dzisiaj będę przekładał lacie na zimowe
_________________ www.decadence.pl - klub tuningowy
Marka: Toyota
Model: Corolla E11
Miasto: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 12 Listopad 2007, 09:54
Przed wczoraj była taka szklanica na drogach, że nawet moje ziomowe Daytony nie pomogły
W ogóle trzeba wycieraczki zmienić i zastanawiam się nad Valeo, zastanawiam, bo na forum Klubu Corolli, wiele osób chwali typowe marketowe bodajże firmy Mot-Gum, slyszał ktoś o takich?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum