Wysłany: 19 Marzec 2007, 07:31 Polski tuning podbił Francuzów
Na salonie Paris Tuning Show znalazły się i polskie akcenty.
Francucy specjaliści od tuningu zachwycali się Oplem Calibrą przedstawionym przez firmę Auto Tuning Świat. Samochód został zaliczony do "królewskich okazów" wystawy, a w telewizyjnym programie "Turbo" mówiono o "najbardziej awangardowym pokazie" i "świeżym powiewie tuningu".
Opla przerobionego w Polsce wymieniano wśród głównych gwiazd Salonu - Audi Q7 MTM, Mazdy RX-8 Providera i Forda Mustanga.
Pochwały znalazły się też we francuskim internecie. Polaków zaliczono do awangardy i światowej czołówki, pisano o nowatorstwie i nowych ideach ze Wschodu.
Niektórzy tak się rozpędzili, że pisali nawet o Oplu, który "przybył z krainy mrozów" (okazując geograficzne braki i pewną ciągłość kojarzenia Polski z Rosją). Jeden z tytułów stwierdzał, że "Polska to inny kraj tuningu". Skoro nas chwalą, to popatrzmy, za co...
Marka: Honda
Model: CRX del Sol Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 19 Marzec 2007, 23:00
a ja powiem tak... miałem okazję przyjrzeć sie temu samochodowi z bliska i mi ani styl ani jakość tej przebudowy nie imponuje. Sam projekt jest barrdzo odważny, auto wygląda jak wyrzeźbione w plastiku... jednym się podoba, drugim nie. Co do środka to znowu bardzo odważnie zmienione ale jakoś wykonania i czystość białej skórzanej tapicerki pozostawiała wiele do życzenia.
Osobiście mi się ten samochód nie podoba i wolałbym żeby nie kojarzono polskiej sceny tuningowej z tym przesadzonym stylem.
Ale życie mnie nauczyło że trzeba pogratulować twórcom tej Cali. Może nie w moim stylu, może nie do końca idealnie, ale fakt... włożyli w ten samochód ogrom pracy, pieniędzy i za to należy się im respekt. Miło też że w tym czy innym stylu ktoś ich na zachodzie zauważył, trzeba trzymać za nich kciuki bo w końcu to nasi krajanie.
btw Artek on ma pneumatyczne zawieszenie, jeżdżąc jest zazwyczaj wyżej z przodu niż Robi czy Ciapol ;) inna sprawa jak to wygląda.
Marka: Abarth
Model: Grande Punto Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 20 Marzec 2007, 08:32
widziałem te autko na live ale szczerze powiem, że nie przyjrzałem się dokładnie tej Calibrze
auto na pewno robi wrażenie, uszanowanie dla twórców tego auta
_________________ www.decadence.pl - klub tuningowy
Marka: HONDA
Model: CIVIC COUPE
Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 20 Marzec 2007, 19:52
mimo ze faktycznie jest to przerost formy nad trescia to mi sie bardzo podoba .....
alboo nieee za te boschmany w bagazniku nieeeee bleeeee fujjjjjjj !!!!!!!!!!!!!!!
Marka: honda
Model: crx del sol 1.8 vti
Miasto: Bytom
Wysłany: 2 Kwiecień 2007, 23:40
heh tak sie sklada ze woze sie ta cali :) jej wlasciciel jest bardzo bliski memu sercu.Zrobil ta cali tak jak on to widzial..to jego wizja,wiadomo jednym sie bedzie podobac innym nie.Ale wierzcie mi bardzo duzo pracy i serca wlozyl w ten projekt.Choc sama przyznam....cali bardzo nie wygodna http://img84.imageshack.u...im000546cm3.jpg http://img289.imageshack....im000547tn0.jpg
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum