Zapewne znany jest wam wynalazek zwany Ariel Atom z silnikiem 2.0 z Type R'ki doładowany na 300KM. Jednak ktoś w firmie ARIEL stwierdził.. "co to 300 koniów.. zróbmy więcej"
I tak o to powstał Atom V8 , napędza go teraz 3 litrowe V8, które mimo niedużej pojemności generuje całe 500 koni mech., co przy masie pojazdu równej 500kg daje stosunek 1KM/1kg, czyli .
Taka moc wymusiła montaż ogromnych spoilerów przednich i tylnego, co wyglądem przywołuje skojarzenie z bolidem F1..jednak wygląd to nie wszystko, bo osiągi potwierdzają skojarzenie z F1, przyspieszenie trwa jedyne 2,5sek od 0 do 100km/h.
Ale jest i druga strona medalu .. CENA .. 120tys funtów. Więc jeśli macie tyle na zbyciu musicie się spieszyć bo 19 z planowanych 25szt już zostało sprzedane, a każdy ma homologacje drogową.
Google
Marka: Kia Sportage III
Wysłany: Reklama Google
Wysłany: 10 Listopad 2009, 20:02
co ja bym zrobił gdybym miał 120tys funtów .... - napewno nie kupiłbym tego bolida
Zabaweczka fajna i na tym się kończy. Wsiąść, pozapierdalać, i schować do garażu bo sie znudzi
Mało cichociemny wóz, może i jeździ, ale wogóle niewygląda
podobnie jak spioch, raczej mając 120 tys funtów pokusiłbym się o skyline R34 GTR Vspec i jakiegoś fajnego terenowego nissana, np. pathfinder stary
czerwony_spioch [Usunięty]
Wysłany: 10 Listopad 2009, 21:11
ja bym wolał golfa mk1 cabrio, garaż, i serducho najlepiej takie jak mam w moim.
no i drugi garaż i auto z sercem arl. ale na to by stykło 10-15tys funtów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum