Wysłany: 21 Styczeń 2007, 12:50 Jakie opony na wiosnę, która jest zimą?
Witam wszystkich,
Każdy widzi jaką wiosnę mamy tej zimy Przy takiej pogodzie i temperaturze chyba każdy wie jak się opony zimowe zachowują
Ja zmieniłem opony na zimówki w listopadzie bo nie spodziewałem się, że taka wiosenna będzie w tą zimę :-? Od pewnego czasu myślę czy nie zmienić opon na letnie bo szkoda mi zimówek na tą pogodę tym bardziej, że mam do przełożenia tylko koła.
Na jakich wy oponach jeździcie :?:
I co myślicie, zmieniać czy nie zmieniać :?: bo zima jeszcze przyjdzie
Google
Marka: Abarth
Model: Grande Punto
Wysłany: Reklama Google
Wysłany: 21 Styczeń 2007, 13:45
nie wiadomo kiedy zima zaskoczy....ja mam zimówki choc orza co idzie i niezle sie scieraja....z pewnoscia przez ta wiosne tej zimy....moje opony zimowe wytrzymaja o jeden sezon krócej...a na letnich pewnie mialbym problem ....przez te dwa dni zimy które były...
zeby było smiesznie w grudniu wymieniałem zimówki na zimówki bo stwierdziłem ze te które byly zle sie zachowywały na sniegu....a tu sniegu nie widac....
Marka: renault
Model: clio Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 21 Styczeń 2007, 20:05
opony letnie przy temperaturze poniżej 7˚C tracą swoje właściwości i tracą przyczeność,a poza tym mnie czeka zakup opon na wiosne bo letnie to są już sliki
Marka: Honda
Model: Civic/Accord Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice/Corby
Wysłany: 21 Styczeń 2007, 20:22
przy takiej pogodzie jaka mamy lepsze sa wezsze zimowki od serokich twardszych letnich opon wlasnie dlatego ze guma jest twardsza slabiej sie trzymaja nawierzchni jaka mamy obecnie ja mam zimowki i nie zmienie dopiero w kwietniu :P
Marka: Honda
Model: CRX del Sol Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 7 Marzec 2007, 13:38
no ja dalej się bujam na zimówkach, ale juz trzeba sie astanowic nad przekladka na letnie i aluski :D teraz taka pogoda sie robi że wątpię żeby śnieg zleciał ;)
btw
robi napisał/a:
poza tym mnie czeka zakup opon na wiosne bo letnie to są już sliki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum