Wysłany: 29 Grudzień 2009, 10:18 Ferrari Enzo by GEMBALLA
Są na świecie ludzie, którzy mają dużo pieniążków, którzy mają samochody jakie my możemy mieć w skali co najwyżej 1:18 ( dzięki firmie Bburago ).
Ale tym niektórym osiągi samochodu hardcorowego jakim jest Enzo są niewystarczające.. tak jak głównemu udziałowcowi spółki Ilyas and Mustafa Galadari Group.
Swoje Enzo oddał do oddziału GEMBALLA i powiedział " czyńcie swoją powinność ".
Informacje o przeróbkach mechanicznych silnika są owiane tajemnicą, natomiast niektóre źródła podają jakoby celem było zamienienie 660KM seryjnej mocy na 1000KM. Zapewne ile jest naprawde wie właściciel i osoba odpowiedzialna za przeróbki.
To co widać na 1szy rzut oka to zmodyfikowany przód z oświetleniem LED, zmodyfikowane nadkola, któe muszą odprowadzać więcej ciepła z hamulców, bo te mają teraz wiele do zrobienia. Tunel dachowy doprowadzający więcej powietrza do silnika ( hmmm..czyżby do intercoolera ??). Wprawne oko wypatrzy 4 końcówki wydechu przypominające te z Carrery GT ( w końcu Gemballa na codzień dłubie Porschawki ), a mniej wprawne oko napewno zwróci uwagę na ogromne tylne skrzydło, element dyskusyjny, ale w przypadku prędkości osiąganych przez ten już prawie samolocik jak najbardziej na miejscu.
Ja jako zwolennik włoskiej motoryzacji, nie wiem czy nawet mając miliony na koncie odważyłbym się modyfikować Ferrari, tuningowanie Enzo to cieniutka granica wyczucia smaku, a wiochy
Marka: Honda Pomógł: 2 razy Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 31 Grudzień 2009, 00:07
Autko łądnie się prezentuje chodź mam wrażenie że troche przegieli.
środek coś na pokrowce podchodzi chodź oczywiście nie jest. taka skóra co ma Sol by załatwiła sprawę(wizualnie). Chodź z punktu praktycznego ten czerwony materiał jest w strategicznych miejscach i zapewne daje wysokie poczucie konfortu. Te skrzydło nie jest ogromne, nawet pasuje do reszty auta-stylistycznie. jest tak powiem ze smakiem. Chodź przy takiej mocy to i tak jest idealnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum