Wysłany: 6 Grudzień 2007, 21:55 Dla tych, co lubią na ostro!
Fiat 500 to samochód dla ludzi, którzy chcą wyróżniać się z tłumu.
Standardowa "pięćsetka" nie każdemu przypadnie jednak do gustu. Niektórzy chcą, by ich samochód oprócz niecodziennej sylwetki charakteryzował się także typowym dla aut sportowych pazurem. Co wtedy?
Z pomocą przyszła włoska firma tuningowa - TRC, która postanowiła dodać małej "pięćsetce" odrobinę pikanterii. W rezultacie powstał fiat 500 w wersji super-marangoni.
Samochód otrzymał bodykit, w skład którego weszły całkowicie przeprojektowane zderzaki i progi. Mikroskopijnych rozmiarów auto wyposażono również w 17-calowe felgi ze stopów lekkich do złudzenia przypominające te stosowane przez Forda w usportowionych modelach ST. Pomalowana na czarny mat maska ma być nawiązaniem do legendarnych rajdowych modeli spod znaku Fiata, jak np. 124 rally.
Modyfikacje objęły również mechanikę. Silnik o pojemności 1,4 l wyposażono w kompresor, przeprojektowano również układ wydechowy, który kończy się centralnie zamocowaną chromowaną rurą. Producent nie ujawnił jednak o ile udało mu się poprawić osiągi "pięćsetki".
Samochód będzie miał swoją premierę w grudniu na Essen Motor Show.
Treść pochodzi z www.INTERIA.pl
Jak dla mnie to auto dość odważnie zmodyfikowane. Czyżby zaczęła się moda na duże wloty powietrze z przodu?
Marka: Toyota
Model: Corolla E12
Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 7 Grudzień 2007, 03:48
Zajebiście wygląda ten fiacik Nieukrywam że ten samochód mi się nie podoba ale tak stuningowany jak ten to mi się Bardzo podoba Więc zmieniam zdanie na dobre
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum