Drodzy klubowicze czym lepiej wygłuszyć auto matami czy może taśma dekarska? czytałem na necie ze taśma tez całkiem dobrze się spisuje no i wychodzi taniej niż maty app.
Czy może znacie jakiś inny tani sposób na wygłuszenie całego autka tj. drzwi klapa podłoga no i boczki bez dach bo mam brezent.
Dynamat odpada ze względu na koszta.
i czy wiecie może gdzie w naszych okolicach kupić tanio albo taśmę albo app ???
Marka: Honda
Model: CRX del Sol Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 14 Styczeń 2010, 14:11
zacznijmy od tego że defacto to nie wygłuszanie tylko usztywnianie żeby nie przenosiło drgań. Wygłuszyć można jedynie porosem/piankami akustycznymi. Jesli chodzi o drzwi to jasne tutaj maty, jeśli chodzi o bagażnik to polecam maty. Mam drugi sezon i są super, kupiłem za śmieszne pieniądze w NOMI ale akurat tak trafiłem że 3 paczki taśmy (dwie węższe i jedna szeroka) za 9zł kupiłem gdzie cenowo wyszłoby 120zł chyba jeśli dobrze pamiętam ;d
nie mam ale może będą w boczkach, a klapa cala chodzi jak puszczę suba podłogę tez chce czymś wygłuszyć ze względu ze jest żaba do najcichszych nie należny
Marka: FSO Polonez
Model: Caro Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 14 Styczeń 2010, 14:31
ja mam taśmę w całym aucie. cena to tak jak Sol pisze - 120zł za 2 rolki o szerokości 15cm. jedna rolka wystarcza na wygłuszenie jednych drzwi od wewnątrz i zewnątrz. mi na podłogę i 4 drzwi wyszło chyba z 6 rolek a został mi jeszcze bagażnik
1 rolka ma 10m i tyle ci wyszło na 1 drzwi? woww a powiedz mi czy ma sens wyklejac od srodka czy wystarczy od zewn. (zaraz za tapicerka zakleic wszytskie kanaly) ???
Marka: Honda
Model: CRX del Sol Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 14 Styczeń 2010, 14:43
Dydak to tak jak pisalem
Na drzwi bym polecał maty, miks trwardych i miękkich, na boczki jak masz zamiar montować głośniki i musisz mieć komore do grania to maty. Drzwi wewnątrz przynajmniej jeden pas i nazewnątrz całe. Połogę bym olał przy takim graniu, a dźwięku z zewnątrz nie wygłuszy na tyle żebyś poczuł różnicę. Jak uż to poroso pod wykładzinę. Klape to już jak chcesz, maty lub taśma.
Tak ogólnie to taśma jest bardziej plastyczna niż maty, możesz ją lepiej ukształtować, ale w ciepłym szybciej będzie miękka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum