Strona główna | Forum | Klubowicze | Nasze auta | Osiągnięcia | Zloty | Galeria

Użytkownicy | Szukaj | Pomoc | Rejestracja | Zaloguj | Statystyki

Poprzedni temat :: Następny temat
Maty czy taśma???
Autor Wiadomość
Skoti
Menager

Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 14 Styczeń 2010, 15:07   

Ja sobie darowałem tasmę i oblepiłem dzwi matami. Śpioch ty masz chyba taśmę jak to się u ciebie trzyma ? i jak długo masz to
Identyfikator Tlen

Google 

Marka: Honda
Model: Civic
Wysłany:    Reklama Google

czerwony_spioch
[Usunięty]

Wysłany: 14 Styczeń 2010, 15:19   

ja nie mam tasmy;) zwykle to sie trzyma na jakims bitumicznym kleju zreszta, też są robione rusztowania w drzwiach z blaszek zeby to dobrz wyprofilowac, pozniej to sie zabezpiecze znów bitumiczna masą i jak sie dobrze zrobi to ma sie mozliwosc zdejmowania tego wrazie potrzeby. Jeszcze sie za to nie zabierałem bo sam Skoti wiesz co mi "Gra" w boczkach;)

Skoti 
Menager

Wysłany: 14 Styczeń 2010, 15:21   

zapomniałem że seryjnie ci tam estradowe głośniki włożyli
Identyfikator Tlen

czerwony_spioch
[Usunięty]

Wysłany: 14 Styczeń 2010, 15:24   

skoti ty powiedz czy juz te helixy zamontowałes...

wygłuszenie takich drzwi 1 to ciezka robota i dokładnie jak napisał Seba az dwie rolki na jedne drzwi ale warto, a czas zabawy to cały dzien na 1 drzwi.

Skoti 
Menager

Wysłany: 14 Styczeń 2010, 15:29   

Helixy to moja indywidualna sprawa.
Montaz jak każdy wie przeciągnał się w związku z brakiem mat wygłuszajacych. Następnie maty trzeba było odebrać od Sola a droga do jego domu jest rozkopana :p
Dalej nie będę się tłumaczyć
Identyfikator Tlen

sol 
Administrator
Capo di tutti capi

Model: CRX del Sol
Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 14 Styczeń 2010, 16:33   

Dydak posłuchaj bo wiem co mówię, dwa razy drzwi wygłuszałem nie bez powodu.

To samo zresztą potwierdziłby Ci Sardyn gdyby siedział na forum.

Na wewnętrzną część naklej pas twardej, za głośnikiem z kawałów małych miękkiej zrób taki 'kwiatek' z miękkiej który rozproszy fale zza głośnika (nie wiem czy to faktycznie coś daje ale tak robią szpece więc... nie zaszkodzi na pewno).

Na zewnętrzną część drzwi maty twarde i miękkie (ile pytaj Ciapola). Na większe dziury dajesz płaskowiniki, albo przykręcasz przygotowany pod wymiar płat aluminium. Sardyn zakleił włóknem szklanym, ale to nei jest dobra opcja ;P Na to maty twarde, na nie maty miękkie. Cięgna kabelki przymocować tak żeby nie drgały i nie latały luźno. Na tapicerkę drzwi ze strony wewnętrznej najlepiej zapodać paste bitumiczną (Skoti Ci powie jaką) - to zapobiegnie graniu tapicerki. Po takich zabiegach w drzwiach tworzy się eleegancka skrzynia pod głośnik i nic nie powinno grać.

Jeśli planujesz głośniki z tyłu to to samo. Klape wystarczy wykleić i wszstko przymocować tak żeby nie latało.

Podłogę proponuję naprawdę olać chyba że masz jakieś bardzo grube plany związane z CA, albo dużo gołej blachy. W opcji gołej blachy wystarczy pas maty albo taśmy.

Także no powyżej masz cały przepis. Uwierz ja jak ja ale sporo z tego co wyżej to praktyki Sardyna, a jeśli ktoś słuchał jego grania to wie że pewnie miał rację :D

PS pytałes co mam wyklejone czym:

+drzwi matami

Klub tuningowy

Seba OBR 
OBRSO

Marka: FSO Polonez
Model: Caro
Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 14 Styczeń 2010, 17:27   

dydak, jak ja bym teraz wyklejał to też bym zrobił drzwi matami. nie kupiłem ich bo kumple mówili mi że zimą im zaczęła się kruszyć. inny kumpel od audio powiedział mi że mam kleić dekarką, więc tak zrobiłem. fakt faktem, dekarka jest bardziej podatna na zniekształcenia, ale jak jest ciepło lubi odchodzić, dlatego powierzchnię, na którą chcesz lepić taśmę musisz zajebiście dobrze odtłuścić. ja dodatkowo jeszcze na łączeniach taśmy i w miejscach do których nie doszedłem taśmą przeleciałem pastą wygłuszającą (też dużo daje). dodatkowo wszystkie kable są oplecione taśmą taką materiałową i do tego przyklejone są dekarką do drzwi. z wygłuszenia jestem mega zadowolony

Skoti 
Menager

Wysłany: 14 Styczeń 2010, 18:08   

Co do spreyu:
http://www.allegro.pl/ite...ia_wyszkow.html
można to zrobić taźszym sposobem o 15zl ale szczerze powiem, daruj sobie.
Identyfikator Tlen

Odpowiedz do tematu