W związku z tym, że przy alfie zaczęło brakować mi dłubania... postanowiłem, że zacznę rozbierać Bugga, który zimuje już w garażu drugi rok. Paru z Was już go widziało na żywo, niektórzy nawet jeździli... inni widzieli jego pożar :O
Na dole zdjęcie jak autko wyglądało rok temu. Wieś na kółkach...
Zostało wielokrotnie zmolestowane przez pewnego porąbanego białostockiego "mechanika". Wszystko przymocowane na różne śruby, a jak coś nie chwyciło gwintem to przyklejone. Tylne lampy dla przykładu są zamocowane na 8 różnych śrubach :O
Buggy nie ma już:
- lusterek bocznych,
- kierunkowskazów przednich,
- obciachowych pokrowców włochatych przyklejonych buciolem,
- dennej niebieskiej tapicerki w środku,
- kanapy tylnej,
- halogenów górnych,
- reflektorów przednich,
- badziewnych głośników,
- wlotów na masce,
- spalonej instalacji elektrycznej,
- instalacji, która nic nie spinała :O,
- przedniej szyby :D,
Najbliższe plany:
- przerobić lub zdjąć przedni "zderzak" stalowy,
- wymienić w silniku sparciałe przewody paliwowe,
- wymienić płyny, filtry, świece, itp...
- kupić/zrobić wydech z dwoma tłumikami,
- wsadzić dwa ładne fotele kubełkowe,
- skrócić szybę przednią,
- przerobić klatkę,
- zrobić hamulce,
- zamontować start engine, zegary sprawne,
- przygotować budę do malowania,
- i wiele wiele innych,
Buggych można znaleźć od groma, większość mega obciachowych, obwieszonych chromowanymi pierdołami, światełkami, itp...
Za jakiś czas wkleję tu kilka naszych wzorców.
To jest Boxer 1,3 z obłędną mocą 34KM :O Chodzi jak choper.
No ale silnik kultowy :D
Co do wagi trzeba go wsadzić na wagę, pewnie koło 500-600kg
Super by było, jakby efekt końcowy prac przypominał poniższe wersje.
Ciężko będzie zrobić z włókna elementy boczne. Poza 1 fotką wszystkie mają dołożone boki. Może ma ktoś pomysł?
Marka: FSO Polonez
Model: Caro Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 21 Sierpień 2011, 16:57
Matiz napisał/a:
http://www.youtube.com/watch?v=JctYvhLYNHA
zajebista komedia. co do boków z włókna to mam kumpla, który dosłownie śpi na włóknie szklanym i myślę, że podjąłby się czegoś takiego ;) czerwony podoba mi się najbardziej. najpierw zrobić body z kartonu, a potem opanować włóknem. tak jak mówię, mój znajomy zapewne by się tego podjął
Marka: FSO Polonez
Model: Caro Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 21 Sierpień 2011, 23:30
ciapol napisał/a:
Nie wiem tylko jak te boki będą pasować do tej wersji budy
Jak będzie trzeba, to kumpel i bude przemodeluje. Powiedz tylko czy buggy ma być samochodem, który wszędzie wjedzie, czy można go zglebić?
Mnie się podoba coś takiego:
A jak wygląda sprawa z zawieszeniem? Ja tam widzę albo mega glebę na gwincie, albo air ride. Do tego ładny negatyw i dobra fela (szeroka) z ładnie naciągniętą oponą. Body gładkie i w ładnym kolorze. Zamiast kanapy możnaby wstawić butle z raida i kompresory
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum