Marka: Toyota
Model: Corolla E12
Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 24 Grudzień 2007, 11:56
sol napisał/a:
Tuningowiec a to ciekawe bo z tego co mi wiadomo nie ma 2.0 ;) ;P
ta Ciapolowa jest najmocniejsza ze wszystkich.
No Wielkie Sorki Zgadza się ze ta Ciapolowa to najmocniejszy silnik.Bo tylko 2 silniki były produkowane 1.8 i 1.8 TS Natomiast starsze modele były w tym silniku to niewiem czemu cały czas myślałem że takie silniki mogą być w ostatnich wersjach
A tak na marginesie,to wyczytałem gdzieś w necie że Toyota Celica ma powrócić na rynek i ponownie ruszy produkcja tego modelu w 2009 roku.Kto wie może teraz będą robić w takim silniczku
Zgadza się.. VI generacja miała mocniejsze silniki. Największy miał pojemność 2,2l.
Najmocniejszą zaś była Celica GT-Four 2,0 4X4, która miała 255 kuce z momentem 304/4000.
VII generacja jest już chyba bardziej cywilna
Diups napisał/a:
kurde... no jak mi sie to auto stylistycznie nie podoba :)
Toś mi pojechał, hehe
ziom wiesz, sa gusta i gusciki :) duzo bardziej mi sie podoba linia Twojego civica i wogule caly On...
wiem ze to to nowe i wogule agresywne... ale dla mnie zabardzo...
mimo to juz seryjnie przyciaga uwage... ciekawe jak bedzie niebawem :)
czerwony_spioch [Usunięty]
Wysłany: 24 Grudzień 2007, 12:21
No nic gratuluje....
żal civiczki...żal....ciekawe gdzie trafi...sprzedajesz własny, wklad prace a napewno przedewszystkim sentyment napewno wielki sntyment do tej furki masz....Z niebieskiego praktycznie nie wyrózniajacego sie autka.... zrobila sie pomaranczowo-czarna bestia .... a było nam dane sledzic mody na forum i na ulicach....wielka prace w nia włozyłeś.
A teraz jakas czarna owca sie pojawiła.... Widzać co zrobiłes z tą Civiczka mozna cie nazwac ProTuningowcem (hehe) wiec mzona sie spodziewac ze Celica zabłysnie ....
- na początek wymienię zawieszenie na jakieś sportowe,
- standardowy serwis po kupnie ,
- kilka bajerów w elektryce,
- wymiana głośników i radia + jakiś wzmacniacz (na razie przód)
- dvd + lcd (zabudować w deskę),
To takie plany na styczeń, luty
Z zewnątrz auto się nie zmieni, poza tym, że będzie zglebione i osadzone na czarnych 17'
Bardzo podoba mi sie bryła tego samochodu, więc postanowiłem jej nie psuć
Wydechu sportowego na razie nie montuję, gdyż zagłuszyło by to piękny dźwięk silnika.
Przed sezonem chcę odpicować silnik. Chcę wymienić dolot na coś konkretnego, kolektor wydechowy. Na koniec wyświecić silnik
Boje się, że nie będę miał kasy na wielkie modyfikacje, jednak te auto kupę bajerów już posiada.
Marka: Toyota
Model: Corolla E11
Miasto: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 27 Grudzień 2007, 17:43
To ja też się pochwalę:) Widziałem na własne oczy, jeździłem (niestety tylko jako pasażer) ;) Nooo i dla mnie bomba, ładnie, wygodnie, szybko, szpanersko... czego chcieć więcej?! :) No i ten rasowy dźwięk silnika :D
MIŁEGO UŻYTKOWANIA FURY!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum