Strona główna | Forum | Klubowicze | Nasze auta | Osiągnięcia | Zloty | Galeria

Użytkownicy | Szukaj | Pomoc | Rejestracja | Zaloguj | Statystyki

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: ciapol
23 Grudzień 2009, 11:12
Polonez Caro 1.8 16V
Autor Wiadomość
Seba OBR
OBRSO

Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 6 Sierpień 2010, 15:13   

ja juz na prawdę mam dość. rodzice mówią, że mam czekać aż wrócą z urlopu i pojadą ze mną, ale wydaje mi się że z nimi nic nie zdziałam i też jestem zdania, że lepiej jest wjechać do niego ekipą, tym bardziej, że jest to drugi klub, który chce mi pomóc w odzyskaniu pieniędzy. Niestety, jest to warszawa, a nie mam już pieniędzy żeby wszystkim opłacić paliwo...

Google 

Marka: FSO Polonez
Model: Caro
Wysłany:    Reklama Google

sol 
Administrator
Capo di tutti capi

Marka: Honda
Model: CRX del Sol
Wysłany: 6 Sierpień 2010, 16:59   

wątpię żeby rodzice coś pomogli :/

cookie 

Marka: fiat
Model: seicento
Miasto: Chorzów
Wysłany: 7 Sierpień 2010, 22:56   

powiedzcie co da skopanie kolesia???? pojdzie na psiarnie zrobi obdukcje i Seba bedzie mial problemy i po co???? dyplomatycznie... rzeczoznawca i wtedy do niega uderzac... allegro raczej moze tylko aukcje udostepnic i nic wiecej...

sol 
Administrator
Capo di tutti capi

Wysłany: 8 Sierpień 2010, 01:28   

Cookie w jakim ty swiecie zyjesz? Przecietny kolo x razy bardziej boi sie lania niz policji. Albo kolesiowi pogrozisz i moze peknie albo sie bujaj po sadach z analizami eksperckimi za ktore zaplacisz wiecej niz ten silnik jest wart.
Zapytaj ciapola co sie dowiedzial jak sie chcial sadzic z jednymi szpecami od silnikow... koles ci powie ze mowil przez tel o stanie silnika a ty kupiles klikajac na allegro i zawarles tym samym z nim umowe kupna sprzedazy a ty mu udowodnij ze bylo inaczej.

I nikt tu nie mowi o skopaniu, ale meskim postawieniu sprawy. To co ty zaproponowales to imho farmazon i walka z wiatrakami... bujac sie po sadach z rzeczoznawcami o sprawe starego wartego 1000zl, uzywanego silnika z poloneza... no zastanow sie zanim cos powiesz

Skoti 
Menager

Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 8 Sierpień 2010, 17:03   

są też inne sposoby niż lanie kolesia bezpośrednio. można np. walić tak zeby obdukcja nic nie wykazala tylko trzeba wiedziec co i jak :)
www.utlime.pl
Identyfikator Tlen

cookie 

Wysłany: 9 Sierpień 2010, 13:15   

hmm... ja jakos tez mialem takie sytuacje i nigdy nie bralem ekipy i nie jechalismy goscia przekopac...
a z drugiej strony skad wiesz ze nie bedzie ze swoimi ziomami i sam wjebki nie zbierzesz???? pierw dyplomacja potem rekoczyny...
tak dziala ten swiat bo wlasnie to z szefem przerabiam...

sol 
Administrator
Capo di tutti capi

Wysłany: 9 Sierpień 2010, 16:05   

cookie z szefem pewnie łączy się umowa pracy czy jakikolwiek inny poważny papier, a nie umowa kupna sprzedaży używanej i dosyć złożonej części mechanicznej.

nie mowie ze trzeba go przekopać, ale dać mu do zrozumienia że albo zwróci kasę albo będzie miał problemy, albo zdrowotne albo prawne. Ale rzeczoznawców itp to uwierz można między bajki włożyć. A jak trafisz na kozaka z ziomkami to uwierz on pierwszy da Ci znać żebyś odpuścił bo będzie Ci przykro.

Skoti 
Menager

Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 9 Sierpień 2010, 16:41   

Ja rozmawiałem wczoraj z kumplem co jest po prawie i sprawa jest nie do wygrania.
Seba nie ma dowodów kupna bla bla bla. posiada tylko umowe słowną i nic więcej a tu już go skreśla ze startu
www.utlime.pl
Identyfikator Tlen

cookie 

Wysłany: 9 Sierpień 2010, 19:56   

zreszta co nam da teraz rozwijanie tematu jak najwazniejsze zeby seba odzyskal kase i tyle sposob w jakim to zrobi to juz jego sprawa...

Seba OBR 
OBRSO

Marka: FSO Polonez
Model: Caro
Wysłany: 10 Sierpień 2010, 10:14   

Postanowiłem, że odpuszcze sobie narazie kolesia. Swap ważniejszy, więc w przyszłym tygodniu jade po następny silnik, jeśli gościu ma coś na stanie. Tym razem z gwarancją pisemną na 30 dni. Złom, który kupiłem postaram się sprzedać na części. Co do kolesia to poczekam aż o mnie zapomni i skasuje numer telefonu, a kiedyś i tak się do niego przejadę z chłopakami i pokażemy mu, że nie warto zadzierać z hanysami. W dalszym ciągu mam nadzieję, że na SCP zajadę tym 1.8

http://obrgarages.pl/html

Odpowiedz do tematu