Marka: FSO Polonez
Model: Caro Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 6 Sierpień 2010, 08:01
więc zostałem oszukany. silnik wczoraj odpalił ale to jest totalny złom. głowica w ogóle nie była skręcona, w silniku wszystkie śrubki są luźne. koleś nie chce oddać pieniędzy. najlepsze jest to, że silnik rzekomo pochodzi z auta, do którego mu wjechali i poszło do kasacji, tylko silnik mu z niego został. Dzisiaj patrze a ten sam gość sprzedaje freelandera z tym silnikiem co mam, więc po prostu przełożył wszstko co było dobre, a złom sprzedał mi. Sprawa najprawdopodobniej wyląduje w sądzie, ale jeszcze w przyszłym tygodniu jade do gościa osobiście i pisze do allegro czy mogą mi w jakichś sposób pomóc. jestem wkurwiony na maksa. odechciało mi się wszystkiego...
Marka: Honda Pomógł: 2 razy Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 6 Sierpień 2010, 08:13
skąd gosciu jest ?
najwyżej zbierzemy się klubowo i wjedziemy mu na klate bo tak to nie moze wyglądać.
Potrafie zrozumieć sranie między autami ale lewe silniki...
Najpierw napieraj osobiście kolesia. Zgłoś allegro.
Jeśli koleś napisał, że towar jest sprawny itp to jesteś w domu. Tylko jeśli by sprawa trafiła do sądu trzeba posiadać opinie specjalistów, że silnik jest uszkodzony bla bla.
Chyba, że zasięgniesz rady rzecznika praw konsumenta (?) czy innego speca.
Marka: Honda
Model: CRX del Sol Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 6 Sierpień 2010, 09:41
Seba tylko karkowców opłacić i Panu wizytę złożyć.
Ciapol się dowiadywał jak wygląda taki temat sądu itp po tym jak mu firma źle złożyła silnik w celice i jasno wyraźnie dostał info że nie do wywalczenia. Ekspertyzy prawne, kombinowanie i generalnie ciężko udowodnić kto zawinił.
Przy kupnie silnika od jakiegoś Pana zdzisia z allegro sobie po prostu takich procedur nie wyobrażam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum