Marka: Honda
Model: CRX del Sol Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 7 Wrzesień 2010, 22:22
łochhh kapnąłem się że na kilku forach info zostawiłem a na deca nie dałem
Chociaż wszyscy wiedzą, chwale się że wydech jest już na miejscu cały :)
elegancko pospawane, dwa tłumiki środkowe, końcowy twinloop całość na 2.25" kwasówce. o i jest cicho :D W końcu jeżdżę jak człowiek, nie wkur@#$! innych uczestników drogi i nie muszę się bać policji na drodze ;)
Roboty było sporo bo wpierw nam trochę kąty pouciekały, potem się okazało że w pierwszy środkowy tłumik uderzały bambetle wybierania biegów przy wrzucaniu 5tki. Potem się okazało że po zmianach uciekł nam 1cm na długości rury ;) Finalnie wszystko monter :)
Jak dobrze policzyłem, całość kosztowała w sumie 1500pln w tym 2 środkowe po 160zł i twin loop od RM Motors za 460zł, reszta robocizna i materiał.
Marka: Honda
Model: CRX del Sol Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 25 Wrzesień 2010, 16:28
moje auto nie lubi mojej żony, chyba zazdrosna czy coś...
Magda pojechała dzisiaj solką do szkoły i wróciła z gotującym się płynem chłodniczym... nie wiem co się stało i nie mam siły dzisiaj tego dochodzić. Płynu w oleju nie ma, prócz tego co wyleciało ze zbiornika wyrównawczego chyba nic więcej nie ubyło... mam tylko nadzieję że nie przegrzała silnika.
Coraz bardziej dociera do mnie że jak pojeżdżę trochę passatem to nie będzie mi się chciało do solki wsiadać.
Ostatnio przerabiałem to samo w Seju. Po 15 minutach jazdy dym spod maski. Poszedł przewód z górnego obiegu.
Okazało się, że nie działał czujnik temperatury oraz silnik z wentylatora sie zatarł :/ Na szczęście silnik cały.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum