Wysłany: 7 Listopad 2009, 13:18 Honda Civic VI Coupe [staz]
Marka:
Honda
Model:
Civic Coupe
Pojemność:
1590 // 1490 Moc: (kW/KM)
77/105 // 83/114KM Rok produkcji:
1996
Nadwozie:
przyciemnione szyby // Tylne światła z wersji SI, przednie lampy Type-r, grill type –r, Zdjete przyciemnienie szyb,
Układ wydechowy:
Seria //Ebay 4-2-1, przelot 2", Końcowy tłumik RM Motors R90C Układ dolotowy:
seria //homemade CAI ;) Zawieszenie:
Seria //Gwintowane Felgi:
15” //Keskin KT1 7,5j16 et35 Ogumienie:
Uniroyal Rainsport 205/55/15 //Dunlop SP Sport Elektryka:
szyby, lusterka, szyberdach, centralny z pilotym (klapa z pilota)
Wnętrze: // boczki w 3M Carbon, Fotele z Toyoty Celicy, Nakladka zegarów w carbonie Audio:
a co to? ;d
Inne:
Tego modelu szukałem od dłuższego czasu. Na początku wiedziałem ze chce Honde Civic, ze względu na bezawaryjność, niskie koszty eksploatacji, silnik. Ale jak wiemy, modeli civica jest około 3 tysiące (lekko zaokrągliłem ;D). Ze 2 lata temu będąc w Chorzowie natknąłem się na ten model i to była miłość od pierwszego wejrzenia ;). Około rok temu zaczęło się zbieranie kasy i poszukiwania odpowiedniego egzemplarza, Az w końcu, w połowie września udało mi się go nabyć:
tu juz po zabawie z polskimi urzedami zwanej rowniez popularnie "rejestracją" xd:
Najbliższe plany: Nadwozie:
Przednia dokladka OEMowa albo Type-R (byleby nie za duża ;)), plastiki pod kolor nadwozia,
Silnik
W odległej przyszłości B18C6/C4, lub B16A2
Układ wydechowy:
Końcowy wydech – może WM Sport, ale to musze przymierzyć i zobaczyć ;), Cały wydech będzie prawdopodobnie dopiero po swapie (czyli odległa przyszłość ;/)
Zawieszenie:
Sprężyny obniżające 40/35, lub jak fundusze pozwolą wymiana zawieszenia na sportowe
Felgi:
16” lub 15” najlepiej Rota, Enkei itp. Kolor może być bronze, gun metal, white – jak już będę na tym etapie to spytam Was o opinie ;d
Wnętrze:
Po pierwsze postaram sie je doprowadzić do stanu seryjnego, bo poprzedniemu właścicielowi zachciało się boczków w kolorze celici Ciapola, i robił to "na szybko" ;d . Poza tym był widocznie elektronikiem-maniakiem bo miałem pełno przełączników które słychać było że coś się dzieje ale nic nie działało (ten etap mam już za sobą). Po zrobieniu tego będę szedł w tym kierunku:
Audio:
Tu jakiś low-end w zupełności wystarczy 165mm w drzwi, skrzynia w kufer, wzmacniacz itp. (o audio mam niestety mierne pojęcie)
Podsumowując , myśle że taki efekt w zupełności mnie zadowoli ;D:
Wszystkie opinie na temat auta jak i planów - również te krytyczne, mile widziane. Wy macie w tuningu doświadczenie więc myśle że moge sie od Was sporo nauczyć ;d ja wiem co nieco jedynie teoretycznie. Myśle że autko ma potencjał, a wole dłużej jeździć seryjnym niż tuningować na siłe ;d.
Marka: FSO Polonez
Model: Caro Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 7 Listopad 2009, 18:46
staz, bardzo ładne autko. kumpel z bytomia też posiada tą hondę w srebrnym kolorze. Ponadto u nas jest to mało spotykany egzemplaż. Już teraz można się za nim oglądać. Powodzenia w modach :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum