oj chopcy chopcy
jest taki kryzys, że z aut z 2008r. były aż 3, reszta poszła jak świeże bułeczki
chciałem konkretny model auta którego nie było w salonie, więc mogłem sobie wybrać jakie dodatki tylko chciałem, które były w ofercie i Pani gwarantowała, że takie auto bez problemów mi wyprodukują, nie zaczynałem rozmowy od jaki upust dostane tylko jaką wersję chce samochodu bo powiedziałem od razu, że mam wymagania co do modelu dopiero po jakimś czasie sama Pani z salonu powiedziała, że dostane upust na nowe auto z 2009r. więc sprzedawcy jak najbardziej idą ludziom na rękę, a że się pomyliła w sprawach kredytowania samochodu to już inna sprawa, każdy kredyt ma jakieś słowa pisane "małym druczkiem" i widocznie Pani tego dobrze nie przeczytała i źle nas poinformowała
nic będę czekał na okazję bo nowe auto chcemy kupić, jak nie teraz to po weselu na pewno
Marka: Kia Sportage III
Miasto: Ossy/ czasem Chorzów
Wysłany: 27 Maj 2009, 23:28
broc, tu się z Tobą zgodzę..sam pracuje w salonie Forda, więc wiem jakie są zarobki na sprzedanym aucie..konkurencja Forda w rejonie jest straszna, praktycznie każdy dealer 'ściąga majty' i taki klient przychodzi i nie masz już za co mu zejść czy dorzucić gównianiane dywaniki czy choćby listewki progowe.
Choć niepowiem są też spoko klienci..bo sam sprzedałem jakiś czas temu nową Fiestę, klient poprosił o doposażenie jej tylko w alarm gratis..i reszta marży została dla salonu..oczywiście premi sprzedażowej nie dostałem ani 1zł, a salon zarobił na Fiescie ok 1600zł już odliczając alarm. Ogólnie prowizja salonu na sztuce to ok 4,5-5% jedyna zaleta to sprzedać jako flota, bo wtedy mamy premie flotową z Ford polska
Marka: Abarth
Model: Grande Punto Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 30 Maj 2009, 12:07
chopcy chopcy odbiegacie trochę od tematu tego posta, jakby nie było jest to post o mojej furze
co do mojej fury, ja raczej nie będę już z nią nic robił tzn. będę ją tylko pielęgnował jak się da, żeby sprzedać ją za rozsądne pieniądze, a pod młotek pójdzie prawdopodobnie jeszcze w tym roku
_________________ www.decadence.pl - klub tuningowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum