Wysłany: 10 Październik 2011, 12:27 Fiat CC [Abarth85]
Marka:
Fiat
Model:
Cinquecento
Pojemność:
704
Moc: (kW/KM)
31
Rok produkcji:
1995
Nadwozie:
3d hatchback, w kolorze czerwonym, wersja ED.
Układ wydechowy:
Seria
Zawieszenie:
seria
Felgi:
seryjna stalówka 13"
Ogumienie:
seryjne
Elektryka:
brak Audio:
brak
Inne:
Samochód dostała moja żona od dziadka. Był on pierwszym właścicielem od nowości. W tej chwili ma 65 tys.km przebiegu. Ale jak widać na zdj. poniżej lakier ( jaki K**** lakier?) jest w stanie agonalnym. Efekt mycia na sucho przez dziadka Najbliższe plany:
Dopieszczenie bidulka żeby jakoś wyglądał. Trzeba będzie nabłyszczyć lakier, zostaną odmalowane felgi seryjne, wyszorowane plastiki nadwozia i zakonserwowane.
A jak pieniądze pozwolą może na nowy sezon położymy go bliżej ziemi, poszukamy 1.2 z Punto. Marzyłoby się nowe lakierowanie i odjazdowa felga. Życie pokaże. Najpierw musi jako seria wyglądać porządnie, a potem zaczniemy tuning.
Marka: Kia Sportage III
Miasto: Ossy/ czasem Chorzów
Wysłany: 11 Październik 2011, 14:41
Heh.. jakby ten mat wyglądał dobrze to bym zostawił, ale to jest tragedia nie mat.
Wczoraj rozpocząłem akcje przewracanie do życia. 4 godz. spędzone na odkurzaniu i wyrzucaniu śmieci z 15 lat, bo tyle ten samochód odkurzacza chyba nie widział. Dodatkowo wyczyściłem bagażnik.
Teraz musze znaleźć jakiś mocny specyfik do czyszczenia plastików, bo ten co Ja mam nie sprawdza się. Brud jest zbyt mocny.
Zrobiłem pierwszą próbę polerowania na kawałku słupka "C". Co prawda używając zwykłej K2 TEMPO, ale i tak pojawił się cień nadziei
Plan jest taki, że najpierw całe auto jedziemy TEMPO'lem, a potem dodatkowo Fareclę na mokro. Na koniec wosk do czerwonych lakierów. Zobaczymy jak będzie wtedy wyglądał. Po zimie może coś dalej będzie na poważnie już.
Zastanawiam się na jaki kolor malnąć stalówki. BIAŁY, GRAFIT, CZARNY ? A może coś odważniejszego ? Jak uważacie?
Apropo plastików polecam miękką szczotkę i rozupszczone z wodą szare mydło :) na moim beżu się sprawdza plastiki nawet te na progach wracają do żucia :)
Marka: Kia Sportage III
Miasto: Ossy/ czasem Chorzów
Wysłany: 16 Październik 2011, 11:36
Dziś rozpoczynamy prace polerskie. Tak jak mówiłem zaczynam od K2 TEMPO. Po pierwszych "maźnięciach" polerką różnica jest kolosalna. Nawet drzewko się odbija od tego "połysku"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum