ładna Corsa, widać że dopieszczona powodzenia w modach
silnik 2.0 w takim autku na pewno da Corsie kopa ale przy tym będzie musiał pozamieniać inne podzespoły hamulce itp. itd.
Bardzo ładna corsa (kolor jak moja była !! ) , felgi pasują jak ulał, tyle że mogłyby być ciut większe. Co do planów mechanicznych są słuszne, jednostka c20ne to niezniszczalny silnik który zapewni osiągi mogące zaskoczyć nie jednego kozaka
Jak robo napisał przy swapie zadbaj o zawias i spowalniacze, 256 to minimum. Z resztą o hamulce możesz już teraz zadbać, koszt nie wielki a bezpieczeństwo większe:
-zaciski z astry gsi/calibry - ok: 60-80 zł za komplet
-kit regenerujący zacisk : ok 20 zł / zacisk
-tarcze - polecam ATM Mikoda wiercone, frezowane, wentylowane - koszt ok 100 / tarcza
W zawias zainwestuj, nie kupuj nic typu TA Technix tylko Weitec, H&R albo Bilstein, warto pokusić się również o grubszy dolny stabilizator z corsy GSI.
Jak masz szczegółowe pytania odnośnie modów to wal na PW albo na gg: 1087035
Pozdro!
Yakaaz
Marka: Honda
Model: CRX Del Sol
Miasto: ChoRzów
Wysłany: 4 Luty 2010, 13:31
witam;] podoba mi sie gleba co to za zawias ??:>
powodzenia w modach
pozdro ;]
cwirus88, napewno się odrezwe do Ciebie, tak jak piszesz zaciski bede wsadzał z calibry a co do zawieszenia to juz jest wsadzone TaTechnix wiec niebede zmieniał
A tak po za tym cieszę się ze auto Wam się podoba teraz musi być tylko lepiej
I dziś kupiłem nowy gadżecik do auta :)
Moc maksymalna 1.200 Watt
Nominalna moc wejściowa 400 Watt
Yakaaz
Marka: Honda
Model: CRX Del Sol
Wymieniłem i popsułem pare rzeczy
- wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów,
- wymiana filtra paliwa
- nowe żarówki Osram Cool Blue ( bixenon wyleciał )
- wybebeszyłem katalizator
Wsadziłem tez sprzęcik grający:
- skrzynia z głosnikiem Pioneer TS-W307D2
- wzmacniacz Soling
- radio jakies No Name ale to tylko tymczasówka puki nie kupie czegoś lepszego:)
Wysłany: 2 Marzec 2010, 21:33
no napier*** zdrowo :D a radio tez mi sie podoba :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum