Wysłany: 9 Maj 2007, 20:40 Alkomat - zamówienie 28 PLN
Witam
Nie trzeba pisać do czego to jest i po co sie tego używa.
Wiadomo ze warto coś takiego mieć jak sie jeździ samochodem i ze czasem może uratować prawko jak i coś bardziej ważnego....
Alkomaty są do kupienie w Zabrzu gdzie odbiore je osobiscie
Koszt takiego alkomatu to jedyne 28 PLN
Czekam na zamówienia, kase(można dać mi osobiście albo przelewem) i jade po nie..
Polskie prawo dopuszcza zawartość alkoholu we krwi do 0.2 promila. Zawartość od 0.2 do 0.5 promila traktowana jest jako stan po spożyciu alkoholu, natomiast zawartosć powyżej 0.5 promila jest to stan upojenia alkoholowego za co grozi odpowiedzialność karna i utrata prawa jazdy!!!
NIE RYZYKUJ, NIE DAJ SOBIE ZATRZYMAĆ PRAWA JAZDY!!!
JEŚLI BYŁEŚ NA IMPREZIE, PIŁEŚ POPRZEDNIEGO DNIA, SPRAWDŹ CZY MOŻESZ PROWADZIĆ. NIE BĄDŹ LEKKOMYŚLNY !!! DZIĘKI TEMU URZĄDZENIU MOŻESZ URATOWAĆ ŻYCIE SOBIE I SWOIM BLISKIM!!!
W NAJLEPSZYM WYPADKU MOŻESZ UNIKNĄĆ KŁOPOTÓW, JAKIMI SĄ ZATRZYMANIE PRAWA JAZDY, ODPOWIEDZIALNOŚC KARNA A NAWET WIĘZIENIE !!!Fabrycznie nowy alkomat, nigdy nie używany w orginalnym opakowaniu.
Alkomat posiada instrukcję w języku polskim,
Alkomat posiada Europejski Certyfikat CE, FC jak również posiada certyfikat RoHS (Restriction of Hazardous Substances ) potwierdzający spełnienie wymagań dyrektywy Unii Europejskiej - ROHS 2002/95/WE dla tego typu urządzeń
Funkcje alkomatu:
1. nowoczesny desighn
2. małe rozmiary- będzie zawsze pod ręką !!! 10x3,8x1,8 cm - waga razem z bateriami ok 60 gramów, dołaczona w komplecie smycz do alkomatu
3. 2 wyświetlacze LCD - górny - 5 alarmów, zegarek, timer, dolny - pomiary
4. bardzo łatwa obsługa - dołączona polska instrukcja obsługi
5. zakres pomiaru od 0,00 - 2,00 promila BAC (Blood Alcohol Concentration) - wynik podawany jest w promilach
6. Dokładność 0,01%
7. Alkomat posiada funkcje samoczynnego alarmu, kiedy zawartość alkoholu przekroczy 0,02%
8. Funkcja oszczedzania baterii - alkomat sam sie wyłacza po kilku sekundach bezczynności
9. Zasilany bateriami AAA (2 baterie) - zegar zasilany baterią AG13
10. Alkomat gotowy do użycia - wystarczy założyć 2 beterie i gotowe.
Marka: Honda
Model: CRX del Sol Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 14 Maj 2007, 17:00
Czy ja wiem, w sumie każdemu się piwko zdarzy a lepiej mieć taki alkomat, zbadać się i ewentualnie zrobić 'piłem, nie jadę' niż po piwku ze spokojną głową się bujać.
Także można to wziąźć też jako dbałość o bezpieczeństwo i jazdę zgodnie z prawem ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum