Wysłany: 12 Grudzień 2006, 22:42 Problem z zaparowanymi reflektorami
Siemka Panowie.zalogowalem sie dopiero teraz bo dlugo szukalem.mam pewien problem.mam Punto II Sound. ale to chyba nie ma znaczenia.mam problem z reflektorami z przodu.ciagle mi paruja od srodka.po pewnym czsie zdenerwowany kupilem nowe i wymienilem.no i niestety ..............dalej paruja jak tylk troche deszcz pokropi.pomozcie bo sprzedam samochod mojego zycia.dzieki
a może się też tak zdażyć że to wada konstrukcyjna, lub lekko skrzywiona karoseria bo jak wiadomo cały samochód pracuje na zakrętach lub wybojach, może podjedź do salonu fiata i przedstaw im swój problem myśle że nie wezmą za to kasy a mogą ci powiedzieć co i jak z tymi lampami.
_________________ Jak setra wrzuty luty na Poznańskich wagonach, tak cieszy każdy ranek jak z kobietą w ramionach, zasypiam się i budze przy muzyce sie nie nudze, przyjaźni nie zmieniam, na pieniądze nie zamieniam.
Marka: Abarth
Model: Grande Punto Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 14 Grudzień 2006, 12:36
Miecia napisał/a:
może podjedź do salonu fiata
powiem, że dość ciekawa propozycja - ciekawe co powiedzą!
moja rada:
sprawdź dokładnie czy w reflektorze nie ma nigdzie wody i czy są dobrze pozamykane tylne klapki zabezpieczające (tam gdzie żarówki się wymienia)
tomcio81 daj znać czy udało Ci się coś z tym zrobić
_________________ www.decadence.pl - klub tuningowy
mutombo
Marka: Fiat
Model: Grande Punto
Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 15 Grudzień 2006, 20:30
Tomcio z tego co wiem, to nie jestes jedynym posiadaczem
punto II z tym problemem :!:
znam dużo osób co mają te auto i mają ten sam problem :!:
Albercik ma troche nowszą wersje, więc ma całkiem inne światła
czerwony_spioch [Usunięty]
Wysłany: 19 Grudzień 2006, 22:06
ja bym radzil sprawdzic kilka opcji...
1. czy pierwsze reflektory byly orginalnymi co za tym idzie czy auto nie miało jakis mniejszych lub wiekszych problemów z strefa zgniotu
2. woda w komorze...szczelnosc itp.
3. czy ten refrektor czasem nie lubi własciciela pojazdu czyli tzw. standard w F. Punto tej serii - zaparowane reflektorki...
kumpel tez ma punto i tez narzekał az sie pogodzil.
chrapcio
Marka: Honda
Model: Concerto Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 15 Luty 2007, 10:11
Z tego co ja wiem to nic nie idzie z tym zrobić !!
Zobaczcie na nowego seata Cordobe on ma z tylu i przodu plastikowe szkla fabrycznie i paruja jak cholera!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum