Wysłany: 17 Kwiecień 2007, 10:13 Problem z akumulatorem
Witam mam taki problem raz na ok. miesiac pada mi akumulator jaka moze byc przyczyna?? zauwazylem ze gdu silnik chodzi to napiecei jest takie samo na akumulatorze jak przy wyalczonym silniku czy nie powinno byc inaczej napiecie chyba powinno byc troche wyzsze ?? A jezeli powinno byc wyzsze czy to caly alternator jest do wymiany czy tylko szczotki czy cos ?? please help
Google
Marka: Fiat
Model: Cinquecento
Wysłany: Reklama Google
chrapcio
Marka: Honda
Model: Concerto Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 17 Kwiecień 2007, 12:02
Po pierwsze musisz napisać jakiej firmy akumulator i ile ma lat a po drugie najpierw sprawdz czy masz uzupełnione płyny w nim!!!
Marka: Abarth
Model: Grande Punto Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 17 Kwiecień 2007, 13:47
SuchY21 napisał/a:
Akumulator ma 2 lata jest firmy Centra
2 lata dla akumulatora to już trochę on przeżył tym bardziej, że to Centra
bywa czasami tak, że po pierwszym całkowitym rozładowaniu akumulatora nie da się go już dobrze naładować i możliwe, że dlatego Ci pada
_________________ www.decadence.pl - klub tuningowy
ja bym był raczej nastawiony... do zużycia (audio, swiatła na postoju...moze ci sie zapomnialo?) i czy własnie raz sie nie rozładował calkowicie... miałem taki akumulator i pozniej płyn nie trzymał ładunków.
Tak czy inaczej:
czeka Cie wydatek.
chrapcio
Marka: Honda
Model: Concerto Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 17 Kwiecień 2007, 15:34
Ok napisałeś czy masz dobre ładowanie : sprawdz jeśli masz uruchomiony silnik i przy lekkim dodaniu gazu czy ładowanie wzrasta musisz to sprawdzić , ładowanie nie może być za wysokie ani za niskie. Jeśli wszystko jest ok . to musze stwierdzić że kiepski akuś centra przez ostanie 3 lata strasznie się pogorszyła i wytrzymuje do 2lat. Ładowanie musi minimalnie wzrastać jeśli ci nie wzrasta czyli nie ma ładowania!!
[ Dodano: 17 Kwiecień 2007, 16:38 ]
Może to być wina regulatora napięcia ogólnie rzecz biorąc!
Elektryk ci to przemierzy i ci powie
[ Dodano: 17 Kwiecień 2007, 16:38 ]
Może to być wina regulatora napięcia ogólnie rzecz biorąc!
Elektryk ci to przemierzy i ci powie[/quote]
Miales racje to byla wina regulatora napiecia przed chwila go wymienilem juz wszystko ok teraz juz sie zwieksza napiecie po zalaczeniu silnika Wielkie dzieki za odpowiedzi POZDRO
Marka: BMW
Model: E39 530d Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 17 Kwiecień 2007, 17:31
Albo napięcie przy włączonym silniku powinno byc z tego co pamiętam 14,6V i też wypadoło mi sprawdzić czy jak wyłączysz silnik nie masz jakiegoś poboru ....
No i podjechać gdzieś gdzie sprzedają akumulatory najbliżej u nas na przeciw kościoła i zobaczyć jaką ma pojemność najlepiej to zrobić po naładowaniu... ;)
Albo napięcie przy włączonym silniku powinno byc z tego co pamiętam 14,6V i też wypadoło mi sprawdzić czy jak wyłączysz silnik nie masz jakiegoś poboru ....
No i podjechać gdzieś gdzie sprzedają akumulatory najbliżej u nas na przeciw kościoła i zobaczyć jaką ma pojemność najlepiej to zrobić po naładowaniu... ;)
Juz zrobilem problem bym z regulatorem napiecia na alternatorze ;/ teraz prz wlaczonym silniku mam prawie 14 V a po wylaczneiu niecale 13V Mniej wiecej tak ma byc w fiacie cinquecento
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum