Wysłany: 17 Październik 2006, 21:30 Problem - hałas dochodzący z bębna hamulcowego
jak w temacie, ma ktoś może pomysł co to może być?
koło się kręci, hałas dobiega jakby z wnętrza bębna, zrzuciłem koło i wszystko z zewnątrz wygląda normalnie, nic nie lata, nic nie ociera. Hamulec ręczny trzyma prawidłowo, oporów w kręceniu zbytnich nie ma, tylko hałas jakby metal o metal obijał, tarł... hałas który mnie więcej niż martwi.
Niestety bębna zrzucić nie dam rady bo nie miałem dzisiaj klucza odpowiedniej wielkości :/
Ma ktoś pomysł co to może być? I tak muszę z inną sprawą podjechać do kolegi Servisa, ale jako ze mam do niego hektar :/ zanim wyruszę chciałbym przynajmniej mieć przypuszczenie co to może być :/
Marka: Honda
Model: CRX del Sol Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 18 Październik 2006, 07:21
latać nei latało ale szurało :/ jak metal o metal. Ehhh dzisiaj się wqr... i przyjechałem autem do roboty w takim stanie. Nie miałem innej alternatywy bo do zaprzyjaźnionego warsztatu mam hektar i w żaden sposób nie uwinę się do pracy :/
Marka: Honda
Model: CRX del Sol Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 18 Październik 2006, 21:33
no wymenić łożyska a najlepiej cale auto na nowe ;P
nie no Panowie, łożysko nie wiem przynajmniej mi się tak wydaje wcześniej zaczyna chuczeć, coraz głośniej i głośniej aż w końcu jest szum.
Ale teraz juz wiem dokladnie co było bo po ściągnięciu bębna okazalo się ze jakiś jego kawałek chyba się oderwał i latał miedzy bębnem a piastą :/
Naprawione, jeszcze jutro muszę pojechać wymienić gumę przegubu przedniego z prawej strony bo mam ją w dwóch częściach i jak pojeżdżę tak trochę to zatrę przegub :/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum