Wysłany: 20 Czerwiec 2011, 10:07 Poślizg przy hamowaniu
zauważyłem że auto w pada mi poślizg przy hamowaniu na mokrej nawierzchni. zdarza mi się jeździć różnymi samochodami ale w żadnym nie doświadczam czegoś takiego.
Nie dawno rozmawiałem z Ciapolem i uznał że to wina zimówek ponieważ zrobiło się ciepło.
Po zmianie opon to samo. więc pojechałem na zbieżność będąc pewien że to tego wina. jednak nie. wczoraj spadł deszcz i powtórka z rozrywki. opony zimowe maja z 7-8mm bierznika a letnie o połowe mniej. Co jeszcze może być tego powodem. hamulce odpowietrzone, klocki wymienione.
Marka: Honda Pomógł: 2 razy Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 20 Czerwiec 2011, 11:13
gdzie to ustrojstwo jest? nawet nie wiem co to jest ale dostanie wpierdol jeśli to on :p
[ Dodano: 20 Czerwiec 2011, 11:24 ]
namierzyłem to jednak narazie nie mam pomysłu jak to sprawdzić i jak to się je. ale zaniedługo coś z tym zrobie. dzieki Endriu za radę
nierówno starte klocki,nierówno łapiące hamulce (ww korektor, lub brake ballance controler o ile masz, lub nie jest to to samo ) Albo odpadła okładzina z któregoś klocka,ale to byś raczej poznał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum