Wysłany: 24 Styczeń 2008, 10:46 Jakie zawieszenie wybrać?
Witam wszystkich,
Wiosna coraz bliżej i przyszedł czas, żebym zaczął "psuć" swoje Punto
Mam pytanko odnośnie zawieszenie.
Czy miał ktoś do czynienia z zawieszeniem gwintowanym? Jak się to nastawia? Czy jest to trudne? I czy po jakimś okresie użytkowania są z tym problemy?
Mam do wyboru dwa warianty zawieszenie gwintowane lub zwykłe sportowe obniżane.
Czy miał ktoś do czynienia z zawieszeniem gwintowanym? Jak się to nastawia? Czy jest to trudne? I czy po jakimś okresie użytkowania są z tym problemy?
wiec tak... czytam o tym sporo bo tez bede zakladal gwint (niestety nie w tym roku)
i powiem tak.... jesli masz kase to bierz gwinta...
dobre wersje mają regulacje twardosci i wysokosci
prawdziwy gwint (nie kity z regulacją wysokości w 3 poziomach) po prostu ma gwint ktory skraca skok amora i sprezyny ( tak mi sie wydaje)
regulacja jest płynna nie stopniowa... czyli możesz sobie wedle życzenia co do milimetra posadzić auto tak jak chcesz....
ustawiasz to za pomocą klucza najlepiej przy zdjętym kole...
po każdej regulacji wysokości najlepiej zrobić zbierzność
a gwint wygląda przykładowo tak
wg mnie jest to najlepszy możliwy zawias do cywilnego jak i tuningowego samochodu
a szczegolnie na zloty gdzie skręcasz się jak większośc VW golfów ktore leżą prawie na ziemi :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum