Wysłany: 14 Styczeń 2011, 19:28 Felgi aluminowe: renowacja, gdzie i za ile?
Gdzie, za ile i czy się opłaca robić renowację felg aluminiowych?
Już piszę o co chodzi. Miałem dzisiaj małą przygodę. Wjechałem na plac gdzie była gruba ubita warstwa śniegu w sumie to lodu i ciemno jak w ….. (wiecie gdzie). W pewnym momencie jedno z kół się zapadło i to bardzo głęboko bo prawie do połowy no i auto zawisło. Okazało się, że woda wydrążyła sobie pod lodem małą rzeczkę i akurat trafiłem w to miejsce gdzie było pusto :( Po pół godziny walki udało się auto wyciągnąć, bardzo chciałbym podziękować dwóm kolesiom, którzy sami zaproponowali pomoc i z poświęceniem wyciągnęli mnie z tej dziury. Uradowany, że auto udało się wyciągnąć wkur… się na maxa jak zobaczyłem co stało się z felgą!!! Przy wyjeżdżaniu z tej dziury gdy koło się kręciło to haratało o lód, efekt widać na fotkach Mam teraz biały rant na około
Marka: Kia Sportage III
Miasto: Ossy/ czasem Chorzów
Wysłany: 15 Styczeń 2011, 13:32
to Ci powiem, że "pojechałeś" aż mnie ciary przeszły jak to zobaczyłem
boję się, że nawet jak ubytki wygładzą i będą lakierować to będzie problem z odcieniem. chyba będziesz musiał 4 fele malować
Marka: Honda Pomógł: 2 razy Miasto: Chorzów/Katowice
Wysłany: 15 Styczeń 2011, 18:59
i oczywiście wywazyc. Dobry zakład dobrze skasuje ale i może dobrze zrobi. Możesz spróbować samemu ale ciężka sprawa z dobraniem koloru. Chodź nie uważam że dobry zakład koniecznie dobierze dobrze kolor. Chyba najprościej będzie się zwrócić do producenta felg o ewentualną pomoc w tej sprawie.
o kurde ... pechowa sprawa. dlatego kochamy zimę...
Poczytałem i ludzie różnie sobie radzą z ubytkami. Głębokie ubytki spawają i szlifują. do drobnych i wykończenia stosują szpachlę do felg z kawałkami aluminium (ok 15 zł tubka). Najgorzej będzie z doborem koloru, ale może uda się po oznaczeniu felgi dojść do palety barw ?
renowacja się bardziej opłaca niż kupno kompletu czy też sztuki (o ile to możliwe)
Tak na szybko to na forach polecają :
http://www.fotosik.pl/pok...2afe2fac89.html (strona nie aktywna, nie wiem jak tel)
można przedzwonić i podpytać. w razie czego podpytam znajomych o jakiś speców co się wypowiedzą.
miedzy radzionkowem a tarnowskimi górami jest świetny magik (sucha góra) na bytomskiej po prawj stronie obok wulkanizatora a przed domem spokojnej starości polecam bardzo gościa sam robiłem u niego felgę ja miałem jeszcze gorzej jak driftowalem to mnie krawężnik zaatakował i rant odchodził z 4 cm od obręczy koleś tak zrobił ze mogłem je spokojnie wypolerować i nie drogi jest
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum