Witam jesli macie pytania dotyczace lakiernictwa walcie smiało postaram sie pomóc. Jeśli jesszcze moge odpowiedziec na ostatnie pytanie chodzi mi o malowanie tej hondy choc to było juz dawno to powiem jak to wygląda w praktyce koszt materiału na pomalowanie auta wynosi od 500 do 800zł w zaleznosci od uszkodzenia auta i powierzchni lak. tj.cały zewnątrz,z wykrojami,zmiana koloru i rodzaju lakieru czyli acryl,baza, nie licze kameleonu lub lakieru trzy warstwowego które są bardzo drogie. Lakier bazowy tj.metalic,perła lub kolor charakteryzuja sie lepsza wytrzymałoscią na promienie słoneczne i dział. czynników zew.tj.sól,deszcs wilgoć i tp. lakier ten nie płowieje i zachowuje połysk o wiele dłużej niz acryl . oczywiście po nałożeniu lak bezbarwnego. Średnio na samochód cały do lak. zurzywa sie od 1,5l do 2,5l w zaleznosci od wielkosci sam. i stopnia krycia lak. jak również koloru do farby dochodzi jeszcze rozpuszczalnik w proporcji przewaznie 1:1 zalezy od firmy no i jeszcze Lakier bezbarwny to ok 2l +utwardzacz+rozp a cały efekt zależy od wczesniejszego przygotowania samochodu samo lakierowanie to ok2h a przygotówka to min tydzien
Witam, cenne wskazówki tu dałeś szkoda ze ja juz mam to za sobą ale powiedz czy zajmujesz sie tylko lakierowaniem czy np polerka, konserwacja podwozi itp tez :?:
Marka: BMW
Model: E39 530d Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 30 Styczeń 2007, 17:50
Bardzo ciekawe ...
czytajac to widac ze masz pojecie o sprawie..
Mozemy na spocie porozmawiac o tym ...
Moze masz jakies dojscia do pistoletu - kompresora i miejsc gdzie mozna cos lakierowac...???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum