Wysłany: 25 Styczeń 2007, 22:10 500zł mandatu za śnieg na aucie
Małe przypomnienie
Zgodnie z przepisami ruchu drogowego śnieg nie może zalegać na przedniej szybie i przednich bocznych oraz muszą być widoczne wszystkie światła i tablice rejestracyjne. Jeżeli śnieg zalega na dachu Pan Policjant może również wystawić mandat, ponieważ podczas jazdy spadający z dachu śnieg może zagrozić innym użytkownikom drogi, np. jadącemu samochodowi za nami może ograniczyć widoczność.
Dla świętego spokoju i także swojego bezpieczeństwa zawsze radzę dobrze odśnieżyć swoją brykę
Popieram , a znam takich którym wydawało się to śmieszne i z lenistwa nie odśnieżali i placili. A kolo o którym mowa miał szczególnego pech bo wiatr zawial i zwial śnieg zalegający na dachu jego bryki wprost na stojący za nim wóz policyjny. Skończylo sie na 50-ciu , ale za to ma zawsze najlepiej oczyszczone ze śniegu auto na Śląsku :)
_________________ Witaj Gość www.OS-GROUP.pl-Serwis Rajdowy
This Is The World We Live In
czerwony_spioch [Usunięty]
Wysłany: 26 Styczeń 2007, 11:36
akurat o nieodsniezony dach "szczypiorka" który jechał wczoraj przedemna klnąlem
policja powinna karac za to jak cholera....."czopy" na dachach osobówek sa tak wkurzajace ze szok....wystarczy jeden powiew i laduje to na szybie kogos kto jedzie za, przy okazji maly poslizg i masakra gotowa.
kazda powierzchnia na dachu powyzej 2cm grubosci.... to wiadome ze kolesiowi sie nie chcialo odsniezyc..znam takiego dupka.... który jezdzi z "czopa" wysokosci 10cm na swoim bananowym seicento....dziwie sie ze nikt go jeszcze nie nauczył ze to niedozwolone. ucieszylbym sie jakby dostal mandat powyzej 200zł... bo juz raz mi polowe tej czopy spadło na szybe...moze by sie czegos nauczył....
Ostatnio zmieniony przez czerwony_spioch 26 Styczeń 2007, 11:50, w całości zmieniany 1 raz
Wydaje mi się że to groźniejsze niż nie zapalone swiatła w dzień czy niezapięte pasy, jestem za mandatami.... w tym przypadku lenistwo powinno być karane!
_________________ ...[ a place with golden streets ]...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum