Wysłany: 28 Luty 2008, 09:28 Maciej Zientarski walczy o życie
Spłonęło ferrari - znany dziennikarz motoryzacyjny walczy o życie
Pasażer zginął, kierowca w stanie ciężkim trafił do szpitala po tym jak samochód Ferrari uderzył w wiadukt na warszawskim Mokotowie. Samochodem kierował Maciej Zientarski dowiedział się RMF FM. Znany dziennikarz motoryzacyjny jest w stanie krytycznym. Kolega, z którym jechał - dziennikarz „Super Expressu”, nie przeżył.
Jak powiedział Karol Jakubowski z zespołu prasowego Komendy Stołecznej Policji do tragedii doszło ok. godz. 22. Samochód jadący ul. Puławską uderzył w jeden ze słupów podtrzymujących wiadukt prowadzący na Ursynów. Auto zaczęło się palić.
Pasażer samochodu spłonął. Kierowcy udało się wydostać z palącego się Ferrari. W stanie ciężkim przewieziono go do szpitala - dodał Jakubowski.
Na razie nie wiadomo co było przyczyną wypadku, wyjaśnia to policja.
Jak poinformował Tomasz Głowacki z zespołu prasowego warszawskiej straży pożarnej w akcji gaszenia auta brały udział dwa zastępy strażaków.
Marka: Honda
Model: CRX del Sol Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 28 Luty 2008, 16:03
no z tym jeszcze nie wiadomo jak bedzie, stan stabilny ale bardzo ciężki. Przy wielonarządowych urazach bywa różnie.
btw już mówią i piszą że lecieli ponad 200km/h...
chociaż teksty z forum onetu czy wp na temat ferrari są głupie, o tyle ktoś kto napisał że Zientarski pomylił Ursynów z Hockenheimring ma niestety rację.
Szkoda że znany dziennikarz motoryzacyjny wpakował się w taką samą sytuację jak młodzi 'szybcy wściekli' których krytykował.
Marka: Abarth
Model: Grande Punto Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 28 Luty 2008, 17:56
auto wygląda masakrycznie i też się dziwie, że wyszedł ktoś z tego żywy
szkoda mi Zientarskiego, a jego pasażerowi i tak już życia nie przywrócimy niech mu ziemia lekką będzie
co do Zientarskiego to poniosła go brawura bo to on wciskał pedał gazu w tym Ferrari i on jest sprawdzą tego wypadku, a na naszych drogach w mieście się raczej nie da ponad 200km/h jeździć
jestem tylko ciekawy jaką karę poniesie za spowodowanie śmierci kolegi
czy jak normalny śmiertelnik czy będzie miał przywileje, każdy chyba pamięta jak Otylia Jędrzejczak spowodowała wypadek i zginął jej brat, tak samo Tomasz Hajto przejechał śmiertelnie kobietę na pasach i po roku odzyskał prawo jazdy
Maciejowi Zientarskiemu życzę szybkiego powrotu do zdrowia
_________________ www.decadence.pl - klub tuningowy
Wysłany: 28 Luty 2008, 22:07
No co do tego jakie będą konsekwencje to wiadomo ze zadne.
Cholernie sie z tym nie zgadzam tak samo jak bylo w przypadku Otylii. Nie mowię że ktoś po takich przejściach ma isc siedziec, ale Otylia mnie dobiła jeszcze tym że myslalem że taka spokoja miła dziewczyna przyjmie wyrok i przeprosi ,a ona trochę pojechała po linii i rządała całkowitego uniewinienia.
No ale w Polsce to tak jest że są równi i równiejsi.
Wracając do Zientarskiego to chciałbym żeby poniósł konsekwence w sądzie, byleby do sądu dotarł cały i zdrowy.
Marka: Toyota
Model: Corolla E12
Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 28 Luty 2008, 22:48
A no to przykra wiadomość Ale myśląc że ma się ferrari i można wiele to jest w mocnym błędzie...Dzisiaj pokazywali w tv jak auto płonęło i co z niego zostało
Marka: BMW
Model: E39 530d Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 1 Marzec 2008, 18:25
sol napisał/a:
.... Nie mowię że ktoś po takich przejściach ma isc siedziec, ale Otylia mnie dobiła jeszcze tym że myslalem że taka spokoja miła dziewczyna przyjmie wyrok i przeprosi ,a ona trochę pojechała po linii i rządała całkowitego uniewinienia.
pomyśleć tylko o tym ze zabiła z tego co pamietam własnego brata jak juz jej rodzina wybaczy ... to myślę ze więzienie juz jest najmniejszym problemem czy bedzie w nim czy nie
Co do prędkości 200 km/h to myślę ze w takim aucie to najbardziej opanowana osoba by nie wiedziała kiedy nawet przekroczy 250km/h
No ale fakt zginął jego kolega ... wyrok jak wyrok ale ta swiadomość .... ehhh --- zobaczymy co na to sąd
Model: Civic/Accord Pomógł: 1 raz Miasto: Świętochłowice/Corby
Wysłany: 2 Marzec 2008, 00:40
a ja nie zgodze sie z Toba Broc nie wiem z jaka predkoscia bylo Ci dane jechac najwiecej ja jechalem audi A8 4.2 quatro i nawet w takim samochodzie predkosci rzedu 200 km/h sa bardzo odczuwalne dla kierowcy jechalem tym takie dochodzace 260 km/h i nie bylo to relaksujace samochod zachowuje sie jakby chcial sie oderwac od ziemi a jazda na wprost jest walka z kierownica zeby utrzymac go w prostej lini........ wiec nie sadze zeby sytuacja Zieterskiego byla nieuwaga i przypadkowym wdepnieciu gazu wynikajaca z milej konwersacji z kolega............ mysle ze to byla czysta premedytacja i chec sprawdzenia co potrafi ferrari.....
btw
audi ktorym jechalem bylo 4.2 quatro 335 KM 2001 rok i miala zdjety kaganiec.... nie odwazylem sie wiecej i to z najnormalniejszego strachu.........
Wysłany: 2 Marzec 2008, 01:17
audi to cywilny smochód, nawet 4.2...
ferrari to więcej rakieta niż samochód. Jeśli ktoś w lutym jeździ ferrari to jest głupi, jeśli jeździ ponad 200 to jest idiota, jesli jeździ 200 po drodze gdzie każdy wie że jest mulda wybijająca w gore przy normalnych predkosciach... to juz nie wiem jak nazwać.
Przekozaczył, ja mu życzę powrotu do zdrowia bo każdemu bym życzył. Ale powinien ponieść konsekwencje
Nikt z nas nie będzie głupiał autem które ma w lutym lenie opony przeznaczone do szybkiej jazdy i to jak przystało na ferrari bardzo konkretnej szerokości. Że tego nie wiedział dziennikarz motoryzacyjny...
Marka: BMW
Model: E39 530d Pomógł: 3 razy Miasto: Świętochłowice
Wysłany: 3 Marzec 2008, 20:39
przyznam ze nie wiem jak sie jeździ ferrari
Ale jechałem BMW ponad 480 KM i Audi prawie 500 KM i to naprawde była chwila 170 na blacie w kilka sekund
No nie bronie go moze i źle zrobił ale takie autko kusi ....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum